Skip to content
Főoldal / Kamion Eb / Molnár Bendegúz az OXXO Hungary Truck Racing Team új pilótája

Molnár Bendegúz az OXXO Hungary Truck Racing Team új pilótája

Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team

2019-ben magyar versenyzővel indul a magyar csapat a kamion Európa-bajnokságon.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team egy igen viszontagságos éven van túl. Most egy újabb mérföldkőhöz ért a csapat, 2019-ben újra magyar versenyzővel állnak rajthoz a kamion Európa-bajnokságon. Molnár Bendegúz lesz a versenyző.

A most 20 éves Molnár Bendegúzt, 2016-ban a Szlovákiaringen zajló Race Star nevű tehetségkutatóban fedezte fel Burkus Egon, a GFS Racing Team tulajdonosa, aki egyben az OXXO Hungary Truck Racing Team utánpótlásprogramjának vezetője is. A fiatal tehetségeknek kiírt versenyen 100 jelölt közül Bendegúz bizonyult a legjobbnak. Fődíja egy teljes szezon volt a Swift Cup Europe sorozatban, amit a szezon végén mindössze 1 pont hátránnyal a második helyen zárt. A következő évben, 2017-ben már nem volt ellenfele: 13 futamból kilencet megnyert, hatalmas előnnyel hódította el a nemzetközi helyszíneken futó széria bajnoki címét.

– Szezon közben több versenyző neve is felmerült. Azért döntöttünk Bendegúz mellett, mert kimagasló tehetsége mellett olyan szellemiséget képvisel, ami egyezik a miénkkel: maximális elkötelezettség a sport és a versenyzés iránt, csapatszellem és szorgalom. Bendegúz és a csapat életében a 2018-as év a felkészülésről szól, hogy 2019-ben a Kamion Európa-bajnokságon minél eredményesebben képviseljük a nemzeti színeket, dobogó közeli helyet elérve – mondta Sárosi Brúnó, csapatfőnök.

– Hatalmas öröm, hogy egy ilyen nagymúltú csapatban folytathatom a versenyzői pályafutásomat. Megtiszteltetés, hogy elnyertem a csapat vezetőinek bizalmát. Célom, hogy Európa-bajnok lehessek, és ha lehetőség adódik rá, világbajnok – mondta Molnár Bendegúz.