Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Molly Taylor indul a 2023-as Dakar Rallyn

Molly Taylor indul a 2023-as Dakar Rallyn

Molly Taylor Dakar Rally
Fotó: A.S.O./G.Soldano/DPPI

Az ausztrál versenyzőnő második Dakarjára készül a Can-Am Factory South Racinggel.

A 2016-os ausztrál rally bajnok 2022-ben indult először a Dakar Rallyn. Ezzel ő volt az első ausztrál nő, aki indult a Dakaron. A versenyt a 14. helyen zárta. Egy kigyulladt fék miatt az utolsó napon csúszott vissza egy helyet a tabellán.

Molly Taylor nem rég bejelentette, hogy indul októberben a Marokkó Rallyn, majd 2023 januárjában a Dakaron is.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a sivatagba, és újra indulhatok a Dakaron, valamint a Marokkó Rallyn a Can-Am Factory South Racing csapatával való együttműködésem részeként” – mondta Molly.

„Az első Dakar-élményem olyan volt, amit soha nem fogok elfelejteni, de az idei év arról szól, hogy elérjem azokat az eredményeket, amelyekről tudom, hogy képes vagyok rá. A Can-Am Factory South Racing folyamatos támogatása – egy ötszörös Dakar-győztes csapat – önbizalmat ad, hogy minden megvan ahhoz, hogy a legjobb teljesítményemet nyújthassam.”

„Molly szerves része a Can-Am Factory South Racing csapatának, és miután egy Dakar a zsebébenben van, és a csapat folyamatosan támogatja, alig várom, hogy lássam, mire képes a sivatagban januárban” – tette hozzá a South Racing vezérigazgatója, Scott Abraham.