Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz Norbi Japánban is nyert

Michelisz Norbi Japánban is nyert

Fotó: Hyundai Motorsport

De ismét Esteban Guerrieri vezeti a bajnokságot.

A mai első, fordított rajtrácsos versenyt az első kockából kezdhette meg Michelisz Norbert. A rajtnál keményen védekezett a mellőle induló Rob Huffal, egészen a boxkijáratig szorította. Innentől kezdve ők ketten fokozatosan megléptek az üldözőktől, de a britnek nem sikerült az előzés. Így Michelisz Norbi idei negyedik győzelmét szerezte.

Mögöttük Gabriele Tarquini védekezett Kevin Ceccon ellen, de az Alfásnak sem sikerült az előzés. Michelisz Norbi bajnokságbeli ellenfelei közül Esteban Guerrieri a 10., míg Yvan Müller a 14. lett.
Tassi Attila a 8. körben lecsúszott az útról és rengeteg pozíciót vesztett, végül a 24. lett.

A harmadik futamon Johann Kristoffersson indult az élről, de Tiago Monteiro egyből le is gyorsulta. Kristoffersson az első kanyarban keményen támadta a portugált és visszavette a vezetést, amit meg is őrzött a végéig és második győzelmét szerezte a WTCR-ben.

Esteban Guerrieri a negyedik helyről indulva hamar a harmadik helyen volt, a vége előtt nem sokkal Monteiro elengedte. A portugál utána hibázott és a remekül hajrázó Kevin Ceccon megelőzte. Azonban az Alfást megbüntették és a hatodik lett. Monteirot még az ág is húzta a verseny után 10 másodperces büntetést kapott, így végül a15. lett. Michelisz Norbi a 8. helyen zárta az utolsó suzukai versenyt. Tassi Attilát is büntették 5 másodperccel, így a 16. lett.

A WTRC suzukai második versenyének eredményét ITT, míg a harmadikét ITT tekintheted meg.

WTCR állása a japán hétvége után:
1. Esteban Guerrieri 288
2. Michelisz Norbert 282
3. Thed Björk 248

23. Tassi Attila 52