Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz Norbi futamot nyert Kínában

Michelisz Norbi futamot nyert Kínában

Fotó: WTCR

Michelisz Norbi átvette a vezetést a bajnokságban.

A WTCR kínai fordulójának szombati első, fordított rajtrácsos versenyén Andy Priaulx várhatta az első rajtkockából a piros lámpák kialvását, mellőle Michelisz Norbi indulhatott. Esteban Guerrieri a hatodik helyről startolt.
A rajtnál Priaulx megőrizte a vezetést Norbi előtt. Hátrébb előbb Benjamin Leuchter és Tiago Monteiro akadt össze, előbbi kiesett, utóbbi a boxba hajtott. Guerrieri versenyének is vége lett, miután ő lett a szenvedő alanya az előtte lévők csatájának. A hazai pályán versenyző Ma Qing Hua Alfa Romeoját eltalálták hátulról és kitört az autó kereke. Augusto Farfus is a kiesettek táborát erősítette. Jött is a biztonsági autó az első kör végén.

Az újraindítás után is megőrizte a vezetést Priaulx. Hátrébb Daniel Haglöf előzte meg Thed Björköt. Michelisz Norbi hamar elkezdte támadni Priaulxot az első helyért. Végül összeütköztek, Priaulx kipördült, Norbi autója is megsérült, Gabriele Tarquini pedig átvette a vezetést. Az estet a felügyelők vizsgálják. Tarquini később maga elé engedte Michelisz Norbit, így a Hyundai magyar versenyzője sorozatban harmadik versenyhétvégén tudott futamot nyerni és a bajnokságban is átvette a vezetést. Az utolsó előtti körben Catsburg és Haglöf ütközött, így Yvan Muller jött fel a harmadik helyre. Tassi Attila a hatodik lett. Hogy mennyire örült futam volt jól mutatja, hogy a 26 versenyzőből csak 15 fejezte be a versenyt.

WTCR Ningbo második futam nem hivatalos végeredménye IDE kattintva megtekinthető.

Az utolsó futamon a rajt után Yvan Muller megőrizte a vezetést, csapattársa Yann Ehrlacher előtt. Michelisz Norbi már az első körben összeütközött Andy Priaulxal és kiesett. A magyar versenyzőt meglökhették. Jean-Karl Vernay és Daniel Haglöf is kiesett és jött a biztonsági autó. Az újraindítás után Niels Langeveld kötött ki a kavicságyban, valamint Mehdi Bennani és Tiago Monteiro ért össze, a portugál a falban végezte. Bennani áthajtásos büntetést kapott később. Újra jött a biztonsági autó. Közben Esteban Guerrieri is kiesett. Az újraindítás után Tarquini csatázott Panissal, Farfus mindkettőjüket megelőzte. Farfus később elengedte Tarquinit.

A Lynk&Co végül kettős győzelemnek örülhetett, Yvan Müller a hétvégi két győzelmével feljött a bajnokság harmadik helyére, amit Michelisz Norbi vezet.

WTCR Ningbo harmadik futam nem hivatalos végeredménye IDE kattintva megtekinthető.