Skip to content
Főoldal / WRC / Michelisz Norbi és Thierry Neuville autót cserél

Michelisz Norbi és Thierry Neuville autót cserél

Thierry Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A júliusi zolderi FIA ETCR fordulón fog autót cserélni a Hyundai Motorsport két versenyzője.

A július 8-10 között megrendezésre kerülő belga FIA ETCR forduló szombat délutánján kerül sor arra az izgalmas bemutatóra, ahol először találkozik a Hyundai Veloster N ETCR és a Hyundai i20 N Rally1 – a Hyundai Motorsport jelenlegi FIA ETCR és WRC kihívója. Thierry Neuville először fogja az ETCR autót vezetni, Michelisz Norbi pedig a i20 N Rally1-et. A tanár szerepét is mindegyikük felveszi és segíti a másikat a demonstrációs körök során a 4,01 km-es pályán.

„A zolderi autócsere nagy móka lesz nekem és Norbinak is – de a nézőknek is az FIA ETCR hétvégéjén. Más sorozatok és szakágak autóit vezetni mindig érdekes, és mindig sokat lehet tanulni a versenyzőktől. A Hyundai Veloster N ETCR nagyon érdekes lehet. 500 kW teljesítményével – ötször nagyobb, mint a Rally1-es autóm hibridje – nagyon erős, de sokkal nehezebb is, úgyhogy alig várom, hogy megtudjam, hogyan gyorsul és hogyan kezeli a pályát. Szintén jó móka lesz Norbit beültetni a Rally1-es autóba – akárcsak nekem, neki is valami egészen másba kell beleugrania. Jó lesz valakit újat hozni az „irodámba”, és látni a reakcióját a legújabb WRC-autókra, miközben show-t rendezünk a belga rajongóknak” – mondta Neuville.

„Nagyon érdekes élmény lesz vezetni a Hyundai i20 N Rally1-et. A WRC autók mindig látványosan néznek ki, és ez alól a 2022-es új autók sem kivételek. Remélhetőleg Thierry tud néhány tippet adni, hogy a legjobbat hozzam ki az autóból, és mindketten jól szórakozunk, és mindenki számára jó műsort csináljunk. Nagyon érdekes lesz látni, milyen érzés lesz amikor megjön a hibrid ereje – különösen, ha a közeljövőben egy hibrid rendszer kerül a TCR autókba. Talán becsempészek egy kis plusz tesztet, hogy előnyt szerezzek! Thierry nagyszerű pilóta – sztár a WRC-ben, de korábban TCR-ben is nyert, így biztos vagyok benne, hogy azonnal otthon érzi magát a Hyundai Veloster N ETCR-ben. Alig várom, hogy lássam, mit gondol az autóról” – mondta Michelisz Norbert.