Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz Norbi a hétvégén WTCR bajnok lehet

Michelisz Norbi a hétvégén WTCR bajnok lehet

A malajziai hétvége előzetese.

Hétvégén Malajziában a sepangi versenypályán zárul a túraautó-világkupa idei szezonja. A szezonzáró hétvége előtt Michelisz Norbert vezeti a pontversenyt. Kilenc pont lemaradással követi őt Esteban Guerrieri. Még a Lynk&Co két versenyzője, Yvan Muller és Thed Björk esélyes a bajnoki címre. Maximálisan 85 pont szerezhető Malajziában.

„Nagyon úgy áll a helyzet, ahogy néhány hétvégével ezelőtt szerettem volna. Ez a szezon legfontosabb része, és pszichológiailag előnyt jelent, hogy vezető helyen utazom Malajziába, mintha hátrányban lennék. A különbség viszont nagyon kicsi, így nem vagyunk kényelmes helyzetben. Ugyanakkor a saját kezemben van a sorsom, és ez jó érzés.”-kezdte a Hyundai magyar versenyzője.

Michelisz Norbi neve is felkerülhet a WTCR bajnoki trófeájára

„Minél inkább közeledik az esemény, annál többet gondolsz a nyomásra. Idén elég jól kezeltem ezt a részét. Magabiztosnak és meglehetősen erősnek érzem magam, és szerintem elég jó csomaggal rendelkezünk Malajziára” – folytatta Norbi.

„A három ellenfelem elég hosszú ideje a bajnoki címekért küzd. Mindannyian a legjobb formájukat nyújtják, mindannyian ott vannak a legjobbak között, és végső soron nem lehet megmondani, ki jelenti a legnagyobb fenyegetést. Nekem és az ellenfeleimnek is új pálya lesz Sepang, azaz mindenki számára ugyanaz lesz a helyzet. Amikor 2017-ben Katarban a vb-címért küzdöttem, az volt életem eddigi messze legintenzívebb napja, de biztos vagyok benne, hogy Malajzia ezt is felül fogja múlni.”-zárta a 35. éves versenyző.

Fotó: WTCR

Esteban Guerrieri úgy érzi jó munkát végeztek a Hondával idén, hiszen harcban vannak a bajnoki címért. Az argentin versenyzőnek nem lesz ismeretlen a sepangi aszfaltcsík, hiszen a szezon előtt tesztelt ott (Akárcsak Michelisz Norbi). Guerrieri szerint akár az időjárás is beleszólhat a fináléba. Az előző hétvégéhez képest a Hondák 10 kilóval lesznek könnyebbek.

Yvan Muller elmondta, látott némi feszültséget a riválisain Makaón. Saját bevallása szerint rajta nincs nyomás. Van már elég bajnoki címe, ha nyer még egyet, az csak azt jelenti, hogy még mindig jól végzi a dolgát. Az 50 éves francia azt is elárulta, hogy a szimulátorban 10 kör után feladta a sepangi pálya megtanulását.

A 28 pontos hátrányban lévő Thed Björk helyzete a legérdekesebb. Hiszen a svédnek Makaóban a csapat kérésére Mullert kellett segítenie. Ennek ellenére Björk a bajnoki címet célozza meg Malajziában.

WTCR sepangi időterv magyar idő szerint:
12. 13., péntek
03.00-03.45 Első szabadedzés
05.45-06.15 Második szabadedzés
08.15-08.45 Első időmérő
12.30-13.45 Második időmérő

12. 14., vasárnap
8.15-08.45 Első futam, 9 kör
11.15-11.45 Második futam, 9 kör
13.10-13.50 Harmadik futam, 11 kör

Szombaton nem gördül pályára a WTCR mezőnye, akkor rendezik a motoros endurance világbajnokság futamát.