Skip to content
Főoldal / WTCR / Michelisz kétszer is az első sorból indulhat a Slovakiaringen

Michelisz kétszer is az első sorból indulhat a Slovakiaringen

Fotó: WTCR

A két időmérő összefoglalója.

Rendhagyó módon a WTCR szlovákiai fordulójának mindkét időmérőjét pénteken tartották, hiszen szombaton csak a motorok gurulnak pályára a Dunaszerdahely melletti pályán. Vasárnap már a WTCR-re figyel ismét a közönség, hiszen akkor rendezik a három futamot.

Első időmérő
Az első futam rajtsorrendjét meghatározó időmérőn Michelisz Norbert ragadta magához a vezetést, amit a 30 perces menet nagy részében őrzött is. A legvégén azonban márkatársa, Nicky Catsburg megelőzte. Ezzel a holland első WTCR-es poleját szerezte. A Hyundai magyar versenyzője 0,028 mp hátránnyal szorult a második helyre. Kisebb meglepetésre Ma Qing Hua lett a harmadik az Alfa Romeoval. Nem ment jól a Lynk&Co-nak, legjobbjuk Yvan Muller a 18. lett. Tassi Attila a 23. rajthelyet szerezte meg.
Az első időmérő teljes eredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Második időmérő
Nicky Catsburg nem teketóriázott és élete első WTCR-es polja utána pár órával megszerezte a másodikat is, így a harmadik versenyt majd ő kezdheti meg az első rajtkockából. Ismét Michelisz Norbert lett a második, most is Ma Qing Hua-t előzte meg. Az időmérő nagy vesztese az első kvalifikáción az ötödik helyet megszerző Tom Coronel volt, aki defektet kapott, így a második és a harmadik versenyt is a mezőny legvégéről kezdheti meg. Tassi Attila a 21. eredményt érte el.
A fordított rajtrácsos versenyen Rob Huff indulhat az élről.
Második időmérő eredményei: Q1 Q2 Q3