Skip to content
Főoldal / Gokart / MHH Kart Team: Zuera feltérképezve

MHH Kart Team: Zuera feltérképezve

Krózser Menyhért Champions of the Future Zuera

Éles versennyel készült Krózser Menyhért idei egyetlen gokart Európa-bajnoki futamára.

Az MHH Kart Team versenyzője nem nevezett a teljes sorozatra, de szabadkártyával egy versenyen indulhat. Választása a spanyolországi Zuerára esett, ahol a héten rendezik az OKJ Eb negyedik futamát, az előtte lévő héten pedig a Champions of the Future sorozat második fordulóját tartották, amelyet a mezőny nagy része felkészülésnek szánt az Eb-re.

Így tett Menya is, aki még nem versenyzett Zuerában, vagyis a szabadedzések nagy része a pálya tanulásával telt. Az időmérőn nem jött ki neki a lépés, hiszen a gyors körében előznie kellett, és a 84 OKJ indulóból az 59. helyet szerezte meg. 

Az első előfutamában a rajtnál meglökték, a második és a harmadik azonban jól sikerült és hét illetve hat helyet javított. Az utolsó két előfutamában azonban – mind a kétszer saját hibáján kívül – ütközésbe keveredett és kiesett. Így a vigaszfutamba kvalifikálta magát, amelyet sokáig vezetett, végül pedig a második helyen futott be. 

„Munkás hétvégém volt – mondta Menya. – Még sohasem versenyeztem Zuerában, ezért előbb a pályát kellett megtanulnom. Ez elég jól sikerült. Az időmérőn nem volt szerencsém a helyezkedéssel, a gyors körömben előznöm kellett, amivel sok időt veszítettem. 

Az első előfutamon a rajtnál eltoltak, alig bírtam összeszedni a gokartot, a második és a harmadik jól sikerült. Utána sajnos kétszer is ütköztem és kiestem. Így a vigaszfutamban indulhattam, amelyet sokáig vezettem, de nem volt meg a tempóm, végül megelőztek és második lettem. 

Jó edzés és felkészülés volt az Eb-futamra, a pályát sikerült megtanulnom, szerintem jó versenyünk lesz.“ 

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OKJ kategória
Résztvevők: 84
Időmérőfutam: 20.
Időmérő összesített: 59.
EF előfutam: 21. 
BE előfutam: 13. 
CE előfutam: 14. 
DE előfutam: 28. (kiesett)
AE előfutam: 25. (kiesett)
Előfutamok összesített: 69.
Vigaszfutam: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House