Skip to content
Főoldal / Gokart / MHH Kart Team: Menya négyszer futott leggyorsabb kört

MHH Kart Team: Menya négyszer futott leggyorsabb kört

Menya Bruck

Igen jó tempóval mutatkozott be Krózser Menyhért a SeniorMax kategóriában a Közép-Európai Rotax Max Challenge szezonzáró, brucki futamán.

A warm upon, az időmérőn, az elődöntőben és a döntőben is ő futotta a leggyorsabb kört.

Az MHH Kart Team versenyzője először indult a Rotax Max sorozat Senior kategóriájában, ahol a Juniorhoz képest erősebb motort és a jobban tapadó gumikat és az emiatt másképp viselkedő gokartot is meg kellett tanulnia. Ez olyan jól sikerült, hogy szombaton több edzést nyert. 

Ezt a formáját az időmérőn is megismételte, megfutotta a leggyorsabb kört. A pole-pozíciót azonban nem tarthatta meg, mert a gokartja nem indult el időben, így a szabályban rögzített két percen túl hagyta el a rajtvárakozót, ezért a mezőny végére sorolták. 

A vasárnap reggeli warm upon újra a leggyorsabb volt. Az elődöntőben a 23. helyről a hatodikra küzdötte fel magát, ám motorhiba miatt visszaesett a kilencedikre. Ebben a futamban is Menya futotta a leggyorsabb kört. 

A döntőben a harmadik helyen állt, amikor motorhiba miatt megint visszaesett, végül ötödiknek futott be, de mivel a rajtnál beesett a spoilere, öt másodperc büntetést kapott és kilencedik lett. A leggyorsabb kör megint az övé volt.

A szuperdöntőben a rajt utáni balesetben veszített némi időt, majd a nyolcadik helyre jött fel, de ki kellett állnia gyertyacserére, amit után a 22. helyen ért célba. Ez volt a nap egyetlen futama, ahol nem Menyáé volt a leggyorsabb kör. 

„Küzdelmes hétvége volt – mondta Menya. – Most versenyeztem először SeniorMaxban. Az első nap a tanulásról szólt, a második már jól ment. A warm upon a leggyorsabb voltam. Az időmérőre jó ütemben akartam kimenni. Jókor indultam, csak a motorom nem indult be, így kikéstem a két percet. 

Az elődöntőben jó volt a rajtom, sikerült a hatodik helyig feljutni, amikor megállt a motorom. Próbáltam a gyertyapipát ütögetni, de elég nehezen kelt életre. A döntőben ugyanez volt a helyzet, a szuperdöntőben pedig annyira nem működött a motorom, hogy ki kellett állnom gyertyacserére. 

A szuperdöntőt leszámítva, az időmérőtől kezdve minden bemenetelnél én futottam a leggyorsabb kört, ami mutatja, hogy megvolt a tempóm. Nem volt szerencsém a motorral, de ez benne van ebben a sportban. Sokat tanultam a hétvégén és nagyon tetszik a SeniorMax. Remélem, minél hamarabb újra versenyezhetek ebben a kategóriában, mert egy jó eredménnyel most adós maradtam.“ 

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, SeniorMax

Résztvevők: 23
Időmérő: 23. (leggyorsabb kör)
Warm up: 1. (leggyorsabb kör)
Elődöntő: 9. (leggyorsabb kör)
Döntő: 11. (leggyorsabb kör)
Szuperdöntő: 22.
Összesített: 13.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH