Skip to content
Főoldal / Gokart / MHH Kart Team: Egy nagyon nehéz hétvége

MHH Kart Team: Egy nagyon nehéz hétvége

Menya WSK Sarno

Legnehezebb hétvégéjét teljesítette Krózser Menyhért az OK kategóriában, a WSK Super Master Series negyedik futamán, Sarnóban.

A váz, a gumik és a magyar versenyző stílusa valahogy sehogyan sem akartak azonos pályára állni. 

Menya tempója az első négy körben nagyon jó volt, ám onnantól kezdve nem tudott a mezőnnyel azonos módon gyorsulni. A Ward Racing vázat cserélt, több beállítást is kipróbált, de nem sikerült előrelépni. A problémát valószínűleg az jelentette, hogy a váz sok terhelést adott a hátsó gumikra, amelyek így gyorsabban veszítettek a tapadásból. 

Menya az 57 fős OK mezőnyből az időmérőn 33. lett. Ezen a helyezésén általában javítani szokott, de most nem sikerült, az előfutamok után a 44. helyen állt, a B elődöntőben pedig 24. lett, és nem sikerült beverekednie magát a döntőbe. 

„Fú, nagyon nehéz hétvége volt – mondta Menya. – Próbáltam minden optimizmusomat összeszedni, de a verseny végére nagyon magam alatt voltam. Bármit csináltunk, nem sikerült előrelépni. Vasárnap délután volt egy beszélgetésem a csapattulajdonossal, aki egy kicsit megnyugtatott. 

Mondta, hogy nagyon különleges a vezetési stílusom, azonnal gyors vagyok és hogy ehhez a csapatnak is meg kell találnia a megfelelő beállítást és nekem is meg kell tanulnom alkalmazkodni a körülményekhez. Néha vannak ilyen hétvégék, amikor semmi sem akar összejönni. Ráadásul egyik baj szüli a másikat, de az ilyen hétvégékből lehet a legtöbbet tanulni. 

Nehéz pozitívumot találni, de végül is egy csomó tapasztalatot szereztem a felgumizott sarnói pályán, ha legközelebb jövünk ide versenyezni, akkor ez biztos előnyt jelent.

A következő versenyem két hét múlva lesz Portimaoban, ott nagyon szeretnék egy tiszta és eredményes hétvégét futni.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior)
Résztvevők: 57
Időmérő csoport: 17.
Időmérő összesített: 33.
CE előfutam: 12.  
CD előfutam: 18. 
AC előfutam: 22. 
BC előfutam: 15.
Előfutamok összesítve: 44. 
B elődöntő: 24.
Összesített a döntő előtt: 46.

WSK Super Master Series bajnokság helyezése:
30., 13 ponttal

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH