Skip to content
Főoldal / Egyéb autósport / Megnevezte versenyzőit a M1RA

Megnevezte versenyzőit a M1RA

Fotó: TCR Europe

Egy magyar és egy külföldi versenyző vezeti majd az autókat.

Ma hivatalosan is bejelentette Michelisz Norbi csapata, a M1RA az idei terveit és versenyzőpárosát. Ahogyan az várható volt Nagy Norbert marad a csapatnál, mellé érkezik a 19 éves Luca Engstler, aki idén már egy bajnoki címet is elhódított a TCR Malajziában. A TCR International Series 2017-es bajnokcsapata az előző évadhoz hasonlóan a Hyundai Motorsport partnereként versenyez az Európa-kupában.

„Logikus lépés volt, hogy folytatjuk az együttműködést a Hyundai Motorsporttal, hiszen az i30 N bizonyítottan az egyik legjobb autó a kategóriában, ráadásul szoros kapcsolatot sikerült kialakítanunk a gyártóval tavaly. Két tehetséges és motivált versenyzővel dolgozhatunk, akik már megmutatták a képességeiket Hyundait vezetve, úgyhogy ha sikerül kihoznunk magunkból a maximumot, képesek lehetünk az Európa-kupa bajnoki címéért harcolni” – fogalmazott a M1RA csapatvezetője, Bári Dávid.

Nagy Dániel tavaly az ötödik helyen zárta a TCR Európa-kupát a M1RA-val. Assenben megszerezte első győzelmét nemzetközi porondon. „Nagyon örülök, hogy a M1RA-val és Hyundait vezetve folytathatom, mert tavaly ez volt a legfőbb vágyam a szezon végén. Sikeres közös éven vagyunk túl, büszke vagyok a WTCR-ben elért dobogóra, és úgy érzem, hogy a M1RA-s srácok között otthonra leltem ebben a csapatban. Hiszek benne, hogy még tovább tudunk fejlődni együtt. A kiegyensúlyozottság a kulcs, ami az előző szezonban néha hiányzott, de keményen dolgozok azon, hogy idén harcba tudjak szállni a bajnoki címért” – jelentette ki Nagy Dániel.

Fotó: M1RA

„Büszke vagyok arra, hogy a M1RA-ban folytatódik a pályafutásom, hiszen számomra a Napnál is világosabb, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó. Az a legfőbb célom az Európa-kupában, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehetséges, mert nekem az autón kívül minden új lesz itt. Új pályák, új bajnokság, új csapat. Ugyanakkor a tesztek megmutatták, hogy jó tempóra vagyunk képesek, így már alig várom, hogy kezdődjön végre a szezon” – árulta el Luca Engstler.

A TCR Európa-kupa idei szezonja április 27-28-án a Hungaroringen kezdődik a WTCR betétversenyeként.