Skip to content
Főoldal / WRC / Meg van melyik lesz Loeb következő WRC futama

Meg van melyik lesz Loeb következő WRC futama

Loeb
Fotó: M-Sport

A Portugál Rally után egy újabb murvás versenyen indul az idei Monte győztese.

Sébastien Loeb legutóbb a Portugál Rallyn indult az M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1-el. Ott egy szakaszgyőzelemmel a hetedik helyről az elsőre katapultálta magát, majd hibázott és kitörte az autó kerekét. Az M-Sport ma bejelentette, hogy Loeb legközelebb a júniusi Szafari Rallyn indul a rally világbajnokságon.

Loeb egyetlenegyszer indult Kenyában, pont húsz évvel ezelőtt. Akkor az ötödik helyen végzett és három szakaszt nyert a verseny során. A Szafari Rally 19 év után tavaly tért vissza a WRC naptárába.

„Bizonyára jó volt látni, hogy versenyképesek voltunk Portugáliában a Pumával, jó tudni, hogy a Puma nagyon gyors és versenyképes murván. Kenya valami egészen más, mint Portugália, nem ismerem a rally mostani verzióját. Láttam néhány videót a szakaszokról, amelyek nagyon eltérőek, nagyon durvának tűnnek, nagyon nagy kövekkel.”

„Kenya egészen elképesztő; azt hiszem, ez az a rally, ahonnan a legtöbb emlékem van! Abban az időben Kenya nagyon más volt, a leghosszabb szakasz 120 km hosszú volt, és mindannyiunknak volt egy helikoptere az autónk felett, amely jelezte az állatoknak, hogy közeledünk. Most nagyon más, és inkább egy tipikus WRC versenyhez hasonlít, könnyebb így megcsinálni, de az a különbség Portugáliához képest, hogy nincs tapasztalatom ezekről a szakaszokról. Mindig sokkal bonyolultabb, amikor az ember egy olyan rallyra érkezik, ahol még soha nem teljesített szakaszokat, ez nem fogja megkönnyíteni, de nagyon boldog vagyok, hogy mehetek.”