Skip to content
Főoldal / Tereprali / Meg van ki vezeti a Bahrain Raid Xtreme harmadik autóját

Meg van ki vezeti a Bahrain Raid Xtreme harmadik autóját

Sébastien Loeb-Daniel Elena Dakar 2021
Fotó: Red Bull

Júliusban a Baja Aragónon már három Prodrive által felkészített autó áll rajthoz, a csapat szeretné megszerezni első győzelmét.

A januári Dakar Rally után júliusban a Baja Aragónon száll ismét versenybe a Bahrain Raid Xtreme csapata. Nani Roma és Sébastien Loeb mellé Orlando Terranova csatlakozik a harmadik autóban.

„Ez egy nagy és fontos lépés számomra, és izgatottan csatlakozom az új csapathoz. Nani és én nagyon jól ismerjük egymást, és sokat beszélgettünk a Prodrive és a BRX ambícióiról, akik a tereprali egyik főszereplőjévé akarnak válni. Szeretnék tanulni a csapattól, és várom, hogy új kollégáimmal együtt dolgozzak, és versenyezhessek velük”- mondta Orlando Terranova.

A 41 éves argentin tavaly megnyerte a tereprali-világkupát. 15 Dakar Rally van már a háta mögött, öt szakaszgyőzelmet is szerzett. 2013-ban és 2014-ben az ötödik helyen zárta a sivatagi showt.

„Orlando nagy tehetség, és hatalmas tapasztalattal rendelkezik a terepraliban és a Dakaron. Ez a tapasztalat lesz felbecsülhetetlen értékű, mert még mindig dolgozunk a Hunter fejlesztésén. Az ígéretes eredmény után a januári Dakaron Aragónban szeretnénk megszerezni győzelmet, mert tudjuk, hogy megvannak a versenyzőink hozzá”- véli a BRX csapat igazgatója, David Richards.

Utoljára 2019-ben rendezték meg a Baja Aragónt, akkor Terranova nyert Roma előtt. Roma egyébként korábban kilencszer nyerte meg a versenyt, négyszer motorral és ötször autóval. Loeb még nem indult ezen a versenyen korábban, ez lesz az első versenye új navigátorával, Fabian Lurquinnal.