Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / Meg van az M-Sport első versenyzője a 2024-es Dakarra?

Meg van az M-Sport első versenyzője a 2024-es Dakarra?

Nani Roma
Fotó: Florent Gooden / DPPI

Spanyol lapértesülések szerint egy Dakar-győztessel írtak alá több éves megállapodást.

A spanyol Marca számolt be róla, hogy értesülései szerint Nani Roma kétéves szerződést írt alá egy harmadik évre szóló opcióval az M-Sporthoz. Így ő lehet az egyike annak a három versenyzőnek akik a Neil Woolridge Motorsporttal közösen fejlesztett új Ford Ranger T1+ versenyautót vezetheti a januári Dakar Rallyn.

Roma már tesztelte a Ranger T1+-t, amely eredetileg 2023-ban állt volna rajthoz, mielőtt 2024-re halasztották volna a debütálást. A kétszeres Dakar-győztes spanyol hasonló szerepben dolgozott a Bahrain Raid Xtreme-nél, ahol a Prodrive Hunter fejlesztésében segédkezett, mielőtt a 2021-es versenyre az egyik első versenyző lett volna. Összességében az ötödik helyen végzett.

A 2022-es Dakar után, ahol az ötvenkettedik helyen végzett, Roma szüneteltette a karrierjét, miután rákot diagnosztizáltak nála. Bár felépült, nem vett részt az idei versenyen. Még egy év van hátra a szerződéséből a BRX-szel, de úgy döntött, hogy lemond róla, és az M-Sporthoz megy.

Az M-Sport nem hivatalos úton közelítette meg Sebastien Loeböt és Carlos Sainzot, de nem ment bele mélyen a szerződtetésükbe. Ezzel szemben Laia Sanzzal mélyebben tárgyalnak.

A szintén spanyol Sanz a Dakar motoros kategóriájának legjobb női versenyzője volt, mielőtt 2022-ben autóra váltott volna. Miután huszonharmadik lett az autós debütálásán a Minivel, 2023-ban egy Century CR6-ost vezetett az Astara Team számára, és a hatvanötödik helyen végzett, miután az 5. szakaszon felborult.