Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Meeke: Talán valamikor indulhatok a Toyotával a Dakaron

Meeke: Talán valamikor indulhatok a Toyotával a Dakaron

Meeke
Fotó: Red Bull

Meeke elutazott Szaúd-Arábiába, bár végül nem indul, de nem bánta meg az utazást, mert kipróbálhatta a Toyota új autóját.

Az ötszörös WRC futamgyőztes Kris Meeke a 2021-es Dakaron debütált a PH Sport által felkészített Zypher T3 Buggy-val. Voltak remek részeredményei, majd jöttek a problémák számára.

A Toyota Gazoo Racing tartalék versenyzőjeként decemberben Dzsiddába repült arra az esetre, ha Giniel de Villiers nem tudna rajthoz állni. A dél-afrikai versenyző végül rajthoz állhatott a 2022-es Dakar Rallyn.

Az utazás azonban nem ment teljesen kárba, Meeke kipróbálhatta a vadonatúj Toyota GR DKR Hilux T1+-ot.

„Különleges élmény volt vezetni egy ilyen csúcskategóriás T1+ autót, és hálás vagyok a Toyotának, hogy megadta a lehetőséget. Csodálatos gépek, és annyira különböznek a WRC-ktől, amelyeket vezettem – vagy a buggy-tól” – kezdte Meeke.

A jövőről is beszélt:
„Szeretném, ha a Dakar a jövőm része lenne, és bár nem sikerült megállapodást kötnöm erre az évre, és ezúttal csak néző leszek, ez egy olyan verseny, amelyen újra részt szeretnék venni. Ki tudja, talán valamikor indulhatok a Toyota Gazoo Racinggel a Dakaron”