Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Meeke: Szóba jöhet a Dakar

Meeke: Szóba jöhet a Dakar

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ez lenne az új kihívás, amire utalt?

Kris Meeke az idei évre WRC ülés nélkül maradt miután a Toyota nem hosszabbított vele. Próbálkozott az M-Sportnál is, de ők Esapekka Lappit választották.

„Lappi a Citroentől kapja idén a fizetését, tehát az M-Sportnak nem kell erre költenie. 40 éves vagyok most, és egyszer abba kell hagyni. Szerettem volna még folytatni, de próbálok reálisan gondolkozni. Elképzelhető, hogy tesztelni fogok a Toyotának, de sok ajtót nyitva hagyok még. Valószínűleg új területek felé kell vennem az irányt, amik még érdekelnek.” – mondta Kris Meeke az Autosportnak.

Ez az új kihívás a Dakar Rally is lehet, ahová olyan versenyzőket követhetne a rally világbajnokságról (a teljesség igénye nélkül) mint Miki Biasion, Juha Kankkunen, Ari Vatanen, Colin McRae, Carlos Sainz, Sébastien Loeb és Martin Prokop.

„Mindig néztem a TV-ben a Dakart, emlékszem Ari Vatanenre, Colin McRae-re, és a többiekre, akik a rallyból tértek át a Dakarra. A Dakar mindig elbűvölt, ráadásul motoros múltam is van, ezért nem tartom kizártnak a Dakart. Idén elmegyek és megnézem élőben. Biztos vagyok benne, hogy a helyszínről még jobban megtetszik.”-folytatta az ötszörös WRC futam győztes.