Skip to content
Főoldal / WRC / Meeke 2019-től a Toyota versenyzője lesz?

Meeke 2019-től a Toyota versenyzője lesz?

Fotó: Red Bull

Az év közben dobott versenyzőt a Toyota hozhatja vissza a világbajnokságra?

A Toyota csapatfőnöke, Tommi Makinen úgy érzi Esapekka Lappit helyettesítenie kell valaki mással, miután a Finn Rally tavalyi győztese nagy valószínűséggel a Citroennel folytatja 2019-től. Makinen már beszélt egy lehetséges szerződésről Kris Meekevel.
„Becséltem Krissel, ő lehet az egyik opció, az egyik lehetőség.”-kezdte Tommi Makinen az Autosportnak. „Beszélni fogunk Japánban a Toyotaval és  megnézünk különböző lehetőségeket. Biztos, hogy Kris egy nagyon gyors versenyző, néha túlságosan is az. De szerintem a megfelelő korban van és a megfelelő tapasztalattal rendelkezik.”

A Portugál Rally után dobta Meeke-t a Citroen, azóta nem is indult rallyn. Legközelebb októberben a Rally Legenden fog autóba ülni.
Meeke már egyszer közel állt ahhoz, hogy aláírjon a Toyotahoz, amikor azok 2015-ben ajánlatot tettek neki, de akkor végül maradt a Citroennel.

A Toyotanál szerződése van jövőre Ott Tanaknak, várhatóan Jari-Matti Latvala is marad. De Lappi közel van ahhoz, hogy a Citroenhez aláírjon. Állítólag már volt gyárlátogatáson is a franciáknál. A hírek szerint Ogier is visszatérhet 2019-ben a Citroenhez.