Skip to content
Főoldal / ORB / Mecsek Rallye: Zippo és Ostberg az élen

Mecsek Rallye: Zippo és Ostberg az élen

54. Mecsek Rallye 2021

A pécsi verseny pénteki napjának az összefoglalója.

A Historic Eb mezőnyére kétszer várt a Pécsvárad és Zobák közötti 18,15 kilométer, míg a Mercarius Rally1 Bajnokság indulóinak egyszer kellett teljesíteni a pályát.

A Historic Eb mezőnyében az olasz Zippo (Audi Quattro) volt mindkétszer a leggyorsabb a változó körülmények között. Előnye ezzel fél perc feletti az osztrák Karl Wagnerrel (Porsche 911) szemben. A harmadik helyen szintén egy olasz versenyző, Lucio De Zanche zárta az 54. Mecsek Rallye pénteki napját. Az Eb értékelésben a legjobb magyar egység a 9. helyen álló Mekkler László és Mekkler-Mikó Edit páros.

A Historic magyar értékelésében Wirtmann Ferenc és Kerekes József áll az élen. 48,3 másodpercet adtak a második helyen álló Kalapács Zsolt-Kalapács Kornél egységnek. Magoss Péter és Rónay László várja a harmadik helyről a folytatást.

A Mitropa Kupa Historicban is a Wirtmann-Kereks duó vezet.

A Mercarius Rally1 Bajnokságban Mads Ostberg és Torstein Eriksen kezdett a legjobban. 1,7 másodperccel volt lassabb a Grzegorz Grzyb-Adrian Sadowski kettős. A harmadik helyen legjobb magyarként Hadik András és Kertész Krisztián áll. Turán Frigyes valamint Klausz Kristóf is belógatta az autó hátulját az árokba.

Jan Kopecky bár leadta a nevezését a Mecsek Rallyera, végül nem áll rajthoz a pécsi versenyen.

Bútor Róbert és Tagai Róbert egy nyolcadik időt ért el a Citroen C3 WRC-vel első éles gyorsaságijukon. A rajt után elkezdett esni, de nem esőgumin voltak.

A Peugeot Kupában Szauer Gergő és Rácz László kilométerenként egy másodpercet adott a második Német Gábor-Szőke Tamás egységnek. A biztonságit autózó Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László duó a harmadik.

A Mitorpa Kupában Gyarmati Ariel-Kocsis György kezdett a legjobban, megelőzve a Matics Mihály-Matics Barbara és a Rónavölgyi Endre-Eperjesi Péter párosokat.

Az 54. Mecsek Rallye állása a pénteki nap után: Historic Rally1