Skip to content
Főoldal / ORB / Mecsek Rallye: ifj. Érdi Tibor és Velenczei Ádám az élen

Mecsek Rallye: ifj. Érdi Tibor és Velenczei Ádám az élen

Mecsek Rallye 2022

A pécsi verseny pénteki napjának az összefoglalója.

Négy gyorsaságival vette kezdetét az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye. A Historic Eb-n az első kör után még Zippo és Denis Piceno állt az élen. Az olasz kettős 20 mp büntetést gyűjtött be már rögtön a második gyorson késés miatt. A második körben ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán mindkét szakaszt megnyerték a Ford Sierra RS Cosworth 4×4-el. Ezzel az élen zárták a Mecsek Rallye pénteki napját. Előnyük 6,6 mp az olasz kettős előtt. Az első szakaszt megnyerő finn Ville Silvasti és Risto Pietilainen a harmadik. A lanciás kettős 30 mp büntetést kapott sikánok rombolása miatt.

A Historic OB-n ifj. Érdi Tiborék vezetnek Kalapács József és Kalapács Kornél valamint Mekler László és Mekler Edit előtt.

Az ORB-ben Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt 5,9 másodperc előnyt autózott ki négy gyors alatt. Mads Ostberg és Patrik Barth a második, akiket az első szakaszt megnyerő Vincze Ferenc-Németh Gergely kettős követ. Az első három 7 másodpercen belül van.

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes már nagyobb, 38,6 mp-s lemaradással a negyedik. Ők 10 mp büntetést kaptak lassító miatt. László Martin és Berendi Dávid zárja az első ötöt, nekik szintén van egy 10 mp-s büntetésük lassítóért. A Mitropa Kupában ők vezetnek a Klausz Krsitóf-Csányi Botond és az Osváth Péter-Papp Tamás egységek előtt.

Bodolai László és Deák Attila az első gyorson beesett, a páros jól van.

Az abszolút negyedik helyen és az ORC első helyén a Bútor Róbert Tagai Róbert kettős áll a Citroen C3 WRC-vel.

Peugeot Kupában Berta László és Császár László vezet, Trencsényi Vince és Szegedi Máté valamint Viszló Csaba és Patkó Gábor előtt. Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László két első és két második időt autózott, de volt 2 perc korai érkezésük, ami miatt 2 perc büntetést kaptak, így csak a hatodik helyen állnak.

55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye állása a pénteki nap után: Historic ORB/ORC/Mitropa Kupa