Skip to content
Főoldal / WRC / Max Verstappen: Szeretnék egy WRC-t kipróbálni

Max Verstappen: Szeretnék egy WRC-t kipróbálni

Fotó: Red Bull

Két jelenlegi Forma-1-es versenyző is ott volt a Rallye Monte-Carlon.

A jelenlegi Forma-1-es mezőnyből Kimi Räikkönenről és Valtteri Bottasról köztudott, hogy érdekli a rallyzás. Bottas legutóbb két hete az Artic Lapland Rallyn indult egy Citroen DS3 WRC-vel és a kilencedik helyet szerezte meg miután több percet a hó fogságában töltött.

Kimi Räikkönen 2009 és 2011 között volt a rally világbajnokság résztvevője. 2009-ben csak a Finn Rallyn indult, míg a következő két évben állandó indulója volt a világbajnokságnak. Legjobb helyezését a Török Rallyn érte el 2010-ben, az ötödik lett. 2010-ben és 2011-ben is a a tabella 10. helyén végzett. Legutóbb a hónap elején hintette el a Jégember, hogy egy WRC bajnoki cím többet érne az F1-esnél.

A WRC hétvégi szezonnyitóján, a Rallye Monte-Carlon ott volt a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc és a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen is.

„Mindig követem az eredményeket a közösségi médiában. Elmondhatom, hogy rajongó vagyok és természetesen szeretnék egy WRC-t kipróbálni valamikor.”-mondta Max Verstappen a WRC-vel kapcsolatban.

Ki nézne meg egy Räikkönen-Bottas-Vertseppen összecsapást egy WRC-vel?

https://www.youtube.com/watch?v=UOGaOG8-Cok