Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Matthias Walkner: Kifogyott az üzemanyagom

Matthias Walkner: Kifogyott az üzemanyagom

Fotó: Red Bull

Ennek ellenére második lett ma. Nyilatkozatok a 2020-as Dakar Rally 11. szakaszáról.

Martin Macik, aki ma ötödik lett a kamionosoknál:
„Nem számítottam rá, hogy az egész szakasz végig dűnés lesz. Tetszett, mert végre egy igazán nehéz szakasz volt. Csak néhány apró hibánk volt. Az elején lassabban kezdtünk, mert ez egy hosszú szakasz volt és nem akartuk elpusztítani a kamiont az utolsó szakasz előtt. A top 5-be kerülésért harcolunk. Jelenleg a hatodikak vagyunk. A lányom hajnali kettőkor született meg, most érte versenyzek.”

Iganco Casale, aki az újabb Dakar-győzelme küszöbén van a quadosoknál:
„A mai egy fantasztikus szakasz volt a számomra. A tegnapi rémálom után (eltévedt és 45 percet vesztett – a szerk.) az volt a célom, hogy elkapjam Simon Vitse-t, aki öt perccel korábban indult, és rá tapadjak. 40 km után utolértem, majd követtem, be akartam fejezni a szakaszt minden nemű gond nélkül.”

Fernando Alonso, aki ma nyolcadik legjobb időt érte el:
„Tegnap volt egy borulásunk kis tempónál, nem volt nagy a borulás. Gond nélkül befejeztük a szakaszt. Ez egy jó maratoni szakasz volt. Az első felén vesztettünk egy kis időt, de ez bárkivel előfordulhat. Ma a második fele rendben volt. Az, hogy hátul indultam nem segített. Boldog vagyok, mivel minden nap tanulok valamit. Egy napra vagyok attól, hogy befejezzem az első Dakarom.”

Nasser Al-Attiyah, aki ma 10 másodperccel maradt le Stephane Peterhansel mögött és 6 másodperccel előzi meg az összetettben:
„Stephane-al harcolunk a második helyért. Egy szakasz van hátra, meglátjuk majd, hogy megy.”

Stephane Peterhansel, aki ma 80. szakaszgyőzelmét szerezte:
„Normál körülmények között nehéz perceket nyerni. Másfelől viszont egy navigációs hibával sok időt veszthetsz. Keményen harcoltunk, egész nap keményen nyomtuk és csökkentettük a lemaradásunkat, de nem eléggé. Most ha Carlos haza tudja hozni az autót, akkor nyer, ami nagyszerű lesz a csapat számára.”

Luciano Benavides, aki ma harmadik lett a motorosoknál és az összetettben még az ötödik hely is meg lehet számára. Jelenleg a hetedik, de csak 5 perccel előzi meg az ötödik Barreda Bort:
„Nagyon szép volt a mai szakasz. Ez volt az első alkalom, hogy átkeltünk igazán nagy dűnéken. Az elejét nagyon élveztem, aztán az üzemanyagszint miatt aggódtam és lassítottam egy kicsit. A tankolás után elkaptam egy csoportot és velük maradtam. Jó lenne a top 5-be beférni, közel vagyok hozzá. Holnap majd meglátjuk.”

Pablo Quintanilla, aki ma a leggyorsabb motoros volt:
„Mindig jó szakaszt nyerni. Nagyon nehéz volt és az elejétől 100 %-on teljesítettem. Sok időt hoztam Rickyn, de még így is van egy kis előnye. Már csak néhány kilométert kell megnyomnunk holnap.”

Ricky Brabec, aki vezeti a motorosok versenyét:
„Ma csak 70 %-on mentem, hogy kíméljem magam és a motort. Örülök, hogy itt vagyok, most első sorban arra gondolok, hogy bejezzem a versenyt. Holnap nagyszerű nap lehet.”

Matthias Walkner, aki ma második lett a motorosoknál:
„Ez volt az egyik legjobb szakaszom. Keményen toltam a hosszú dűnés részen. Szeretem az ilyen jellegű szakaszokat. A tankolózóna előtt 3 kilométerrel kifogyott az üzemanyagom és meg kellett állnom. Az oldalára döntöttem a motort, hogy az összes üzemanyag összegyűljön, így tudtam folytatni. Ezt még egyszer meg kellett ismételnem.”