Skip to content
Főoldal / Interjúk / Marton Zoltán: Várakozáson felül sikerült a Mecsek Rallye

Marton Zoltán: Várakozáson felül sikerült a Mecsek Rallye

Szóba került a pécsi verseny, az idei szezon és a jövő.

-Hogy alakult számotokra az 53. Mecsek Rallye?
-Várakozáson felül jól alakult. ? Verseny előtt mindössze annyi volt az elképzelés, hogy célba szeretnénk érni és nem tökutolsóként… Ez túlteljesítettük, hiszen a kategória 2., az abszolút 7. helyen végeztünk, az abszolút értékelés 6. pozíciójában (mert a P13 nem számít bele az abszolútba). Szóval jó volt, jól éreztük magunkat! Már a verseny előtt eldöntöttem, hogy a Mecsek Rally után „nyugdíjba vonulok”, így legalább jó hangulatú és emlékezetes volt a nyugdíjas búcsúztatóm…

-Visszatekintve az az idei évre, milyennek látod?
-Hát sokkal rosszabbat elképzelni sem tudok… Az Eger Rallyt egy családi probléma miatt kellett visszamondanom, utána háromszor kiestünk technikai probléma miatt. Csak a Salgó Rallyt és a Mecsek Rallyt sikerült befejeznünk idén… Igazából a Mecsek kivételével, amíg mentünk, addig is csak kínlódtunk, nem nagyon élveztük egy percét sem! Az idei év egyetlen pozitívuma, hogy legalább az utolsó verseny jól sikerült és nem lógó orral kellett hazakullognom a szezon végén!

-Idén még láthatunk titeket valahol versenyezni?
-Raliversenyen biztosan nem. Ha lesz rá lehetőségem, akkor a Rábaringre kimegyek egy edzésre, de további autózást idénre már nem tervezek.

-Jövő évről esetleg tudsz már valamit?
-Hogyne. Részben már említettem korábban… Az autót felkészítjük a télen, (remélem jobban sikerül, mint az előző évi felkészítés…), de jövőre bizonyosan nem indulok semmilyen bajnokságban sem. Tesztelni, autókázni szeretnék. Persze ha lesz kedvem, akkor nevezek egy-egy versenyre is. Régi tervem, hogy hegyi felfutón induljak, egy-egy pályaversenyt is kipróbálnék… Szóval tervek vannak, de mindössze annyi a biztos, hogy semmi sem biztos! ?

Ezúton is szeretném megköszönni a FULL AUTO SE támogatását, külön kiemelve Doleschall Istvánt! Köszönöm Horváth Krisztiánnak és Gerendás Ádámnak, hogy beültek mellém! Köszönöm támogatóimnak, hogy a sikertelen szezon ellenére is mellettünk maradtak! www.munkaruhazat.hu www.hajtastechnikabolt.hu www.eurochrom.hu www.5thgear.hu