Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Al-Attiyah nyert, Chicherit az élen

Marokkó Rally: Al-Attiyah nyert, Chicherit az élen

Al-Attiyah Marokkó Rally
Fotó: A.S.O./J.Delfosse / DPPI

A verseny harmadik napjának összefoglalója, ahol Loeb defekt miatt veszített időt. Szalayék is már a célban vannak.

Luciano Benavides, aki a 9. induló volt, 88 km után átvette a vezetést a szakaszon, és a célig meg is tartotta azt. Ez egy kettős győzelem Husqvarna Racing Team számára, ugyanis Skyler Howes 25 másodperccel csapattársa mögött a 2. helyet szerezte meg. Mögöttük a világbajnokságot vezető Sam Sunderland először állhatott fel a szakasz dobogójára a Marokkó Rally idei rajtja óta. A GasGas Factory Racing versenyzője 3 perc 03 másodperccel a szakaszgyőztes mögött ért célba. Négy csapat van jelen az első ötben Ricky Brabecnek (Monster Energy Honda) köszönhetően, aki a 4. helyen zárt, és Toby Price (Red Bull KTM Factory Team) az 5. helyen. Adrien Van Beveren (Monster Energy Honda), aki ma reggel elsőnek rajtolt, a 9. helyen végzett, 9 perc 20 másodperccel Benavides mögött.

Az összetettben is a két Husqvarnás vezet, de Howes-Benavides sorrendben. Price a harmadik, Brabec és Sunderland előtt. Az első öt még 10 percen belül van.

Az autósoknál ma a tegnap sok időt veszítő, így ma hátrébb rajtoló Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb. A katari kevesebb mint másfél másodperccel volt gyorsabb mint Guerlain Chicherit. A franciának két defektje is volt ma, ebből az egyik lassú defekt volt. Jakub Przygonski a harmadik helyre hozta be a Minit. A ma elsőként rajtoló Sébastien Loebnek is volt egy defektje, 10 és fél percet kapott a kataritól.

Chicherit kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően átvette a vezetést összetettben. Mögötte két további Prodrive Hunter található Terranova és Loeb révén. Al-Attiyah mai sikerével a negyedik helyre jött fel, de hátránya továbbra is közel fél óra.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 45. idővel teljesítette a napot. Az Opellel versenyző magyar páros a szakasz elején veszített időt. A holnapi napot a 31. helyről várhatják.

Az Open kategóriában értékelt Audik közül ma Mattias Ekström érte el a legjobb időt, ez az autós mezőnyben egy szakaszgyőzelmet ért volna. Carlos Sainz a kilencedik lett volna ma az autósók között, míg Stéphane Peterhansel a 12. idővel zárt volna.

 Kees Koolen idei első sikerének örülhetett a kamionosoknál. Több mint fél órával volt gyorsabb Martin Maciknál, a cseh versenyző azonban továbbra is vezet összetettben.