Skip to content
Főoldal / ERC / Marijan Griebel Citroen C3 R5-re vált

Marijan Griebel Citroen C3 R5-re vált

Fotók: ERC

A lengyel bajnok Miko Marczyk pedig az ERC1 Juniorban indul idén.

A kétszeres ERC Junior bajnok Marijan Griebel az idei szezonra autót vált, egy Citroen C3 R5-el fog indulni a Saintéloc Junior Team színeiben. Első versenye március végén az Azori-szigeteken lesz. Utána a Kanári-szigeteken is biztosan rajthoz áll. További három ERC fordulón is biztosan láthatjuk, ezeket azonban később jelenti be.

„Azt hiszem a bajnokság még az előző éveknél is színvonalasabb lehet, hiszen sok kiváló versenyző bejelentette már a teljes szezonos ERC programját. Tehát minden verseny kihívás lesz, alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon.”-kezdte Griebel.

„Ha versenyzek, akkor nyerni akarok. A bajnokságért folytatott harc azonban hatalmas feladat. Egyrészt nagyon sok gyors versenyző van, másrészt öt verseny biztosan nem elegendő a bajnokság megnyeréséhez. Ha a szezon eleje jól sikerül remélem tudok még találni pénzt egy vagy két további versenyre.”-zárta a 30 éves rendőr.

Griebelnek az első két versenyen Stefan Kopczyk olvassa majd az itinert, akit majd Pirmin Winklhofer vált.

A tavalyi lengyel bajnok Miko Marczyk az ERC1 Juniorban folytatja idén egy Skoda Fabia R5 Evo volánjánál. A 24 éves versenyző 2016-ban kezdte pályafutását.

„Az ERC a természetes és a legjobb lépés számomra a lengyel bajnokság után. A lengyel versenyek nagyon jók, de az ERC teljesen más szint. Az ERC ezért a lehető legjobb hely a tanuláshoz és a fejlődéshez mielőtt megteszem a következő lépést.”-mondta Marczyk.

Marczyk számára nem az elsődleges cél idén az ERC1 Junior bajnoki címe. Szeretné megismerni a pályákat, az ERC légkörét és mellette célba érni a versenyeken a lehető legjobb pozícióban. Szymon Gospdarczyk lesz a navigátora.