Skip to content
Főoldal / WRC / Majdnem törölték az idei Horvát Rallyt

Majdnem törölték az idei Horvát Rallyt

WRC Horvát Rally 2023

Craig Breen tragikus balesete után a szervezők komolyan fontolóra vették a verseny lefújását.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a Hyundai Motorsport versenyzője, Craig Breen egy tesztbalesetben vesztette életét csütörtökön, egy héttel a zágrábi ünnepélyes rajtceremónia előtt. A verseny szervezői megerősítették a DirtFish-nek, hogy komolyan fontolóra vették az esemény lemondását Craig Breen halála után.

„A felkészülés utolsó napjaiban jártunk, amikor a hírt kaptuk. Ahogy azt el lehet képzelni, senki sem gondolta, hogy ez megtörténhet. Őszintén szólva soha nem gondoltam volna, hogy ilyen közel leszek valaki halálához, szörnyű volt” – mondta Daniel Šaškin a szervezőbizottság elnöke.

„Beszéltem az itt lévő 10 vagy 12 emberrel [a szervezőcsapatban], és beszéltünk, természetesen az FIA-val és a WRC Promoterrel. Komolyan gondolkodtunk azon, hogy leállítjuk a versenyt. Végül a Hyundai beszélt velünk, és elmondta, hogy mit gondolnak a maguk részéről.”

WRC Horvát Rally 2023
WRC Horvát Rally 2023 galéria a képre kattintva elérhető

A Hyundai Motorsport, valamint Breen családja és James Fulton navigátor is a verseny folytatása mellett volt, így Šaškin és csapata folytatta az előkészületeket.

A baleset részleteinek ismeretében változtattak néhány dolgon.

„Tudják, nagyon szomorúak voltunk Craig miatt – mint mindenki ebben a sportban, mi is szerettük ezt a srácot. Tudjuk, hogy ez valamiféle szokatlan baleset volt, de mégis átnéztük az útvonalunkat, és úgy döntöttünk, hogy néhány változtatást eszközölünk. Körülbelül 40 szalmabálát és még néhány gumiabroncsot tettünk a kanyarok külső részére, hogy megpróbáljunk nagyobb védelmet nyújtani. Ahogy mondtam, ez egy tragédia volt, és soha többé nem akarunk ilyet látni.”