Skip to content
Főoldal / Africa Race / Magyar sikerrel kezdődött az Africa Race

Magyar sikerrel kezdődött az Africa Race

Fotó: Africa Race

A kamionosoknál magyar szakaszgyőzelem született az első szakaszon.

A Dakar Rallyval nagyjából párhuzamosan tart az Africa Race is, ami a klasszikus útvonalát követi a Dakarnak. Az immár 12. alkalommal megrendezett viadal résztvevői már túl vannak a az ünnepélyes rajt ceremónián, mely Monacóban volt, valamint egy kétnapos hajózáson.

Ma Afrikában az első mért szakasz is meg volt. A tangeri kikötőből egy 241,28 kilométeres összekötő vezetett az első, mindössze 23,18 kilométeres szelektívre, amit egy újabb, 489,78 kilométeres összekötő követett Tardáig.

A motorosoknál az olasz Allessandro Botturi volt a leggyorsabb a Yamahaval. Őt két KTM-es, a brit Lyndon Poskitt és a norvég Felix Jensen követett.

Az autósoknál három Can-Am végzett az élen, Sander Derikx, Benoit Fretin és Ruud Vollebregt. A mezőny egyetlen magyar autós párosa, a Varga Imre-Toma József duó a T1-es kategória 12. helyén kezdett. Az összevont autós-kamionos listán pedig a 42. időt érték el.

A kamionosok mezőnyében magyar siker született a Kovács Miklós-Ács László-Czeglédi Péter összetételű trió révén (Az összevont listán a 11. pozícióban zártak). A másik magyar Scaniás csapat, a Fazekas Károly-Horn Albert-Csákány Péter hármas a kategória 9. helyen (összevont lista 46. hely) zárta az első napot.

Holnap egy 329,47 kilométeres szelektív vár az Africa Race résztvevőire Tarda és Mhamid között.