Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar sikerek a Rally Velenjen

Magyar sikerek a Rally Velenjen

Több magyar páros is dobogós lett a szlovéniai versenyen.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, nincs Mitropa Kupa verseny magyar sikerek nélkül. Így volt ez a hétvégi 34. AMTK Rally Velenjen is, ami a Szlovén Rally Bajnokság második fordulója volt, a Mitropa Kupában pedig a negyedik megmérettetés volt.

Hadik András és Kertész Krisztián vezette a versenyt a pénteki nap után, szombaton nagy csata bontakozott ki köztük és két szlovén ellenfelük között. Végül Bostjan Avbelj örülhetett a győzelemnek, Hadikék a második helyre kapaszkodtak vissza Rok Turk lassú defektje után. A Mitropa Kupát Hadikék nyerték.

Az abszolút negyedik helyen a Kiss Ferenc-Patkó Gergő duó végzett, ők a Mitropa Kupa harmadik helyéért vehettek át Kupákat. Abszolútban és Mitropában is egy hellyel végzett mögöttük a Fogasy Gergely-Berendi Dávid duó.

Abszolút 11-12. helyen is két magyar páros finiselt, Puskádi János és Gódor Barna, valamint Szilágyi János és Váradi Alexeandra. László Zoltán és Nagy Brigitta a 15. helyen zárta a 34. AMTK Rally Velenjet, míg László Martin és Bán Viktor a 24. lett. Előbbi páros a 7., míg utóbbi a 12. lett a Mitropa Kupában.

Hetei Zoltán Mester Ferenccel az oldalán abszolútban a 31. pozícióban (Mitropa 13.) zárták a szlovéniai versenyt. Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente a 40. lett (Mitropa 16.). Juhász Csaba és Juhász Zsolt a pénteki utolsó gyorson vesztett sok időt, végül a 48. helyen finiseltek.

Mitropa Historicban is végzett magyar páros a dobogón Merencsics Árpád-Laboncz László kettős révén. Schuck János és Gonda Dániel páros az ötödik lett. Az értékelés hetedik helyét a „Mésziati”-Krampek Viktória duó kaparintotta meg. Fehérvári Csaba és Aczél András a Toyota helyett végül egy Skoda Favorittal indult, technikai hiba miatt kiestek.

Lovász Pál és Kürti Tamás technikai hibákkal küzdött pénteken, ennek ellenére az abszolútban az első ötben voltak. Az ötödik szakaszon lecsúsztak az útról eltaláltak egy sziklát, ami kiszakította a futóművet, így kiestek.

A 34. AMTK Rally Velenje végeredménye IDE kattintva elérhető.