Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar sikerek a horvát szezonnyitón

Magyar sikerek a horvát szezonnyitón

Fotó: Rally Kumrovec

A 8. Rally Kumrovec összefoglalója.

Hétvégén rendezték a Horvát Rally Bajnokság első fordulóját, a 8. Rally Kumrovecet. A versenyt az osztrák Hermann Neubauer-Bernhard Ettel páros nyert egy Ford Fiesta R5-tel. Az idén Hyundaira váltó Rok Turk-Kacin Blanka duó lett a második 42,7 másodperc hátránnyal. Pénteken a második gyorson hibáztak és három keréken fejezték be a gyorsot. Ugyanott hibázott a Hideg Krisztián-Kerék István kettős is, ők is három keréken fejezték be a szakaszt. A versenyt végül a negyedik helyen zárták, a horvát értékelésben pedig nyertek.

Az abszolút harmadik helyen fejezte be a horvát szezonnyitót a Kovács Antal-Istovics Gergő páros. Ezzel ők lettek a legjobb magyar páros a versenyen. Klausz Kristóf és Csányi Botond abszolút hatodik lett, míg kategóriájukat megnyerték a Peugeot 208 R2-vel. Belső Lajos és Belső Kristóf kategóriájuk harmadik és abszolút 23. helyen zártak. Abszolútban egy hellyel végzett mögöttük a Locher János-Józsa Péter duó.

A Várkonyi Szabolcs-Makai Gergely kettős kiállt a versenyből Szabolcs egészségügyi gondjai miatt. A Szilágyi János-Váradi Alexandra páros az utolsó előtti gyorson csúszott le az útról, ők sem tudták teljesíteni a versenyt.

A 8. Rally Kumrovec végeredménye IDE kattintva megtekinthető.