Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar sikerek a 8. Rally Nova Gorican

Magyar sikerek a 8. Rally Nova Gorican

A szlovén verseny összefoglalója és egy videó a versenyről.

Nikolay Gryazin győzelméhez egy percig sem fért kétség, miután a megtartott 12 szakaszból kilencet megnyert. Kéz szlovén versenyző, Bostjan Avbelj és Rok Turk állhatott még dobogóra. Utóbbi a Mitropa Kupát is megnyerte Gassner Jr. előtt.

A magyarok közül Klausz Kristóf és Csányi Botond lett a legjobb, abszolútban a hatodik, míg Mitropában a harmadik helyen végeztek. Hideg Krisztián és Kerék István a hetedik lett, valamint megnyerték a horvát értékelést, Mitropában a negyedikek lettek . Az ezúttal Skodával versenyző Lovász Pál és Kürti Tamás finiselt a Mitropa ötödik helyén, ami abszolútban a nyolcadik helyet jelentette.

László Zoltán és Begala Tamás szombaton technikai problémával küzdött, vasárnap a 33. helyen látták meg a célt. Juhász Csaba és Juhász Zsolt a 40. helyen zárta a Rally Nova Goricat.

CEZ Historicban Wirtmann Ferenc és Kerekes József nyert. Mitropa Historicban Merencsics Árpád és Laboncz László második lett, míg CEZ-ben a negyedik helyet kaparintották meg.

Szombaton még Kiss Ferenc és Patkó Gergely állt a legjobban a magyarok közül, vasárnap lecsúsztak az útról és nem tudták folytatni a versenyt.
A második gyorson bukott hatalmasat a Fogasy Gergely-Berendi Dávid páros. Dávidot kórházba is vitték, de szerencsére estére már ki is engedték.
A mögöttük rajtoló Viliam Prodam nem állt meg segíteni, később ezért 10 perc büntetést kapott. Klauszék álltak meg segíteni.
A Mitropa Kupa címvédője számára elúszott a lehetőség a címvédésre, mivel az autó totálkáros és jövő héten rendezik a következő fordulót Olaszországban.

Szilágyi János és Váradi Alexandra a szombati napon még a horvát értékelés második helyén állt, vasárnap azonban ki kellett állniuk.
Kovács Antal és Istovics Gergő sem látta meg a célt. Szombaton technikai probléma miatt fejezte be ideje korán a versenyt a Tábori Ákos-Nagy Brigitta duó. László Martin és Bán Viktor versenyének egy baleset vetet végett. Locher Jánosnak és Józsa Péternek idén először nem sikerült a célba érés.

A 8. Rally Nova Gorica eredményei IDE kattintva megtekinthetők.