Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar sikerek a 28. Rally Opatiján

Magyar sikerek a 28. Rally Opatiján

Foto: Rally Opatija Facebook

A horvát verseny összefoglalója.

Szombaton kettő, ma pedig kilenc gyorsasági szerepelt a 28. Rally Opatija programjában. A verseny a Horvát Rally Bajnokság második versenye volt, míg a Mitropa Kupának a harmadik fordulója volt.

Abszolútban a szlovén Rok Turk nyert a Hyundaial, másfél perccel megelőzve a legjobb magyar párost, a Hadik András-Kertész Krisztián kettőst. A dobogó legalsó fokára a Hideg Krisztián-Kerék István duó állhatót. Rok Turk a Mitropa értékelést és a CEZ-t is megnyerte. CEZ-ben is Hadikék és Hidegék követték.

Abszolút negyedik és Mitropa második lett a Fogasy Gergely-Berendi Dávid duó. Őket abszolútban is és Mitropában is a Lovász Pál-Kürti Tamás egység követte.

„Az utolsó kör kalandosra sikerült, a változó körülményeknek köszönhetően. Az egyik pályán szakadt az eső, a másik száraz volt, ez nem segített minket. Egy helyen komoly tempónál felúsztunk a vízen és féktávon becsúsztunk az erdőbe háttal… Nem is értem, hogy tudtunk kijönni!?! Picit leszakadt a hátsó lökhárító, szerencsére nem történt nagyobb baj. Egy nagyon melós versenyen vagyunk túl, voltak remek részsikereink, ez mindenképpen előrevisz minket. A gumikba nagyon nehéz volt beletalálni. Az autó hibátlanul üzemelt, ezt köszönöm a fiúknak remek munkát végeztek. Tamás is kiválóan helyt állt a hétvégén. Köszönjük a sok biztatást és szurkolást amit kaptunk! ” – nyilatkozta Lovász Pál a verseny végén.

Abszolútban az első tízbe Szilágyi János és navigátora Váradi Alexandra fért még be a kilencedik helyen. Ők a horvát értékelésben és a CEZ-ben is a negyedikek lettek.

László Martin és Bán Viktor egy kategória második hellyel, ami abszolútban a 12. helyet jelentette (Mitropa 6.). A 15. helyen a László Zoltán-Begala Tamás kettős zárt, a Mitropában hetedikek lettek. Őket a Mitropában az ifj. Kanyik Antal-Kulcsár Dániel duó követte a kilencedelik helyen, Mitroba 2WD-ben harmadikak lettek. (absz. 20.).
„Tegnap lett egy motorproblémánk, ezzel szenvedtünk egész nap. Danival amit tudtunk kihoztunk a versenyből, nem volt egy sétagalopp. Fontos pontokkal térünk haza Opatijából. Kemény, küzdelmes verseny volt.” -mondta Anti.

Merencsics Árpád és Laboncz László a Mitropa Historicban a hatodik helyen finiselt. Abszolútban a 39. helyen értek be. Locher János és Józsa Péter a 42. pozícióban zárta a 28. Rally Opatiját.

A Kovács Antal-Istovics Gergő és Schuck János-Gonda Dániel párosok nem tudták teljesíteni a versenyt.

A 28. Rally Opatija végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.