Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar sikerek a 10. Rally Show Santa Domencian

Magyar sikerek a 10. Rally Show Santa Domencian

Fotó: RSSD

Abszolútban és három kategóriában is magyar győzelem született a horvát versenyen.

Ranga Péter és Bán Viktor megnyerte az első két gyorsot, a harmadikra más fajta gumit raktak fel a Skoda Fabia R5-re, ami nem vált be és visszacsúsztak a második helyre. Az utolsó gyorsot megnyerték, így visszakapaszkodtak az élre és megnyerték a versenyt. Ranga Péter 2017 után másodszorra nyerte meg a Rally Show Santa Domenicat.

A második az osztrák Beppo Harrach-Dominik Jahn páros lett, megelőzve az Ollé Sasa-Ollé Rebeka kettőst. A korábbi N-csoportos rally világbajnok Andreas Aigner a harmadik szakasz után még vezette a versenyt, végül a negyedik helyen finiselt.

A magyarok közül még a Kovács Antal-Istovics Gergő és a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond kettősök fértek be az első tízbe. Előbbi páros a hetedik, utóbbi a tizedik lett. A legjobb nem R5-össel induló páros a Bacsa Tamás-Hanyik Gergely kettős lett a Mitsubishi Lancerral, ők a 11. helyen fejezték be a Zágráb melletti versenyt.

Az 1-es kategóriában a Lakatos Dominika-Pukovics Lilla duó második helyezést ért el. A 2-es kategóriában magyar győzelem született Bereczki Norbert és Géczy Tamás révén. A 3-as kategóriában Ranga Péter és Bán Viktor nyert, Ollé Sasa-Ollé Rebeka a harmadik lett. A 4-es kategóriában Stepán Árpád és Fábián Lóránt nyert a Lada VFTS-sel. Ebben a kategóriában harmadik lett szintén Ladával a Szvatek Krisztián-Bogdanovics Márk kettős.

A 10. Rally Show Santa Domencia nem hivatalos végeredménye IDE kattintva megtekinthető.