Skip to content
Főoldal / WTCR / Ma Qing Hua Alfa Romeóval folytatja a WTCR-ben

Ma Qing Hua Alfa Romeóval folytatja a WTCR-ben

Fotó: WTCR

Bejelentették, ki lesz Kevin Ceccon csapattársa a Team Mulsanne csapatban.

Ma kezdődött Kínában a Disznó éve, ami a kínai Ma Qing Huanak máris szerencsét hozott. Ma hivatalosan is bejelentették, hogy ő lesz Kevin Ceccon csapattársa a Team Mulsanne csapatban. Ő lesz az első kínai versenyző, aki teljes szezont teljesít a WTCR-ben. A 31 éves versenyző tavaly nyolc versenyen indult a Boutsen Ginion Racing Honda Civic Type R TCR-jével. Az Alfa Romeo Giulietta TCR-t tavaly előbb egy teszten, majd Kínában versenykörülmények (fenti képen) között is vezette.

Ma Qing Hua volt az első kínai versenyző, aki Formula-1-es hétvégén részt vehetett, a HRT-vel Monzában 2012-ben. Majd ő lett az első kínai versenyző, aki FIA világbajnokságon futamot tudott nyerni, 2014-ben a WTCC oroszországi fordulóján diadalmaskodott. Ő lett hazája első versenyzője a WTCR-ben. A 31 éves versenyző az elmúlt években a Formula E-t, a WRX-et és a kínai túraautózást is kipróbálta.

„Nagyon köszönöm a Team Mulsannenak és a Romeo Ferrarisnak, hogy a kínai újév első napján tették meg a bejelentést. Kínában ez egy nagyon fontos nap, biztosra veszem, hogy a szurkolók örülnek, hogy ez is figyelembe lett véve. Tavaly vezettem már az Alfa Romeo Giulietta TCR-t és az elejétől fogva jól éreztem magam benne. Nagy lehetőség rejlik még benne, a csapat keményen dolgozik a fejlesztéseken a téli szünetben, hogy versenyképesen kezdhessük a WTCR 2019-es szezonját. Ez lesz a második alakalom 2005 után, hogy olasz csapatban versenyzek, így öröm lesz dolgozni a tipikusan melegszívű európai környezetben ebben az évben. „-mondta a #WTCR2019SUPERGRID most bejelentett versenyzője.

„Örülünk, hogy bejelenthettük a Team Mulsanne csapat felállást a kínai új év első napján. Ennek különleges jelentősége van és bízunk benne, hogy nem csak Ma Qing Hua-nak, hanem a csapatnak is jó kezdetet jelent majd. Ismerem Ma karrierjét, és tavaly láthattuk is a sebességét és tehetségét a pályán is. Bizonyította a képességeit az Alfa Romeo Giuliettánk volánja mögött teszteken és versenyeken is. Bízom a tapasztalatában, és hogy ezzel is segít majd az autó fejlesztésében.”-mondta Michaela Cerruti csapatvezető.