Skip to content
Főoldal / ERC / Lukyanuk marad az ERC-n új navigátorával

Lukyanuk marad az ERC-n új navigátorával

Fotó: ERC

Idén is egy Citroen C3 R5-tel jön Nyíregyházára.

Alexey Lukyanuk idén is az ERC- indul a Saintéloc Junior Team Citroen C3 R5-jével. Az orosz versenyző mind a nyolc versenyen elindul, így a Rally Hungaryn is ott lesz új navigátorával, Dmitriy Eremeevvel.

„Mindig álmodunk róla, hogy magasabb szinten versenyezzünk, a WRC-ben, de úgy tűnik az anyagiak ezt sosem teszik lehetővé, így maradunk az Eb-n. Annyira hozzászoktam az európai versenyekhez már, hogy már az otthonommá váltak. A sorozatban nagyon jó a légkör.”-kezdte Lukyanuk.

Lukyanuk tavaly új csapattal és új autóval vágott neki a szezonnak.
„Idén már jóval többet tudok a csapatról és az autóról, így mindenkinek könnyebb lehet. Úgy gondolom, hogy tovább tudunk lépni az autóval is.”-folytatta az orosz.

Azért az idei szezonban is lesz valami újdonság a számára, új navigátorral, Dmitriy Eremeevvel folytatja.
„Idén új navigátorral megyek, de mindenekelőtt szeretném elmondani mennyire élveztem az Alexey Arnautovval töltött éveket. 2009 óta volt a navigátorom, sok versenyt és bajnokságot nyertünk együtt. Sok terhet levett a vállamról, hogy nekem csak a vezetésre kelljen koncentrálni. Dmitriy volt már néhány igazán gyors versenyző navigátora. Oké az elmúlt öt évben nem volt túl aktív, de nagyon tetszik a hozzáállása. Nem volt könnyű olyan személyt találni, aki megfelelne az elvárásaimnak, mert nagyon magas volt a referencia Alexey-el.”

„Tudom, hogy kellően gyors vagyok, de kissé szomorú vagyok amiatt, hogy az eredményeken ez nem mindig látszott meg. Még mindig megvan bennem a szenvedély és a tűz, hogy gyors legyek. Idén is szeretnék gyors lenni, de kisebb nyomás alatt. A vezetésre akarok koncentrálni.”-zárta a 39 éves versenyző.