Skip to content
Főoldal / WRC / Loubet hét futamon indul Rally1-es autóval

Loubet hét futamon indul Rally1-es autóval

Pierre-Louis Loubet M-Sport
Fotó: M-Sport

Meg is van melyik hét WRC futamon áll rajthoz a fiatal francia versenyző.

Az M-Sport Ford World Rally Team leigazolta a 2019-es WRC2-es világbajnokot, Pierre-Louis Loubetet egy hét futamos WRC programra 2022-re. A 24 éves francia nem ismeretlen a csapat számára, hiszen 2017-ben náluk versenyzett a WRC2-ben. Az elmúlt két évben már WRC-vel gyűjtötte a tapasztalatokat.

2022-ben az alábbi hét WRC futamon fogja vezetni a Ford Puma Hybrid Rally1-et:
Horvát Rally, Portugál Rally, Szardínia Rally, Észt Rally, Finn Rally vagy a később megnevezésre kerülő verseny, Akropolisz Rally és végül pedig a Spanyol Rally

„Csodálatos, hogy idén a csapat tagja lehetek! A csapat Monte-Carlóban megmutatta mire képes, a Puma pedig úgy néz ki, mint egy vadállat, tényleg nagyszerű! Versenyzőként a legjobb autóban szeretnél ülni és szeretnéd megmutatni a benned rejlő lehetőségeket, amire szükségem is van ebben a szezonban. Ez egy kulcsfontosságú szezon számomra, és tudom, hogy az M-Sporttal minden meglesz, ami ahhoz kell, hogy jól teljesítsek” – kezdte Loubet.

„Ez egy kicsit valóra vált álom, hiszen minden pilóta a legjobb autóban akar lenni pályafutása során, és ez most a második teljes WRC-szezonomban történik meg velem. Nagyon boldog vagyok, szeretném megköszönni Malcolmnak és Richnek, valamint partneremnek, Alexandernek, aki mindezt lehetővé tette. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű dolgokat fogunk véghez vinni együtt, és remélem, meg tudom mutatni valódi képességeimet” – zárta az M-Sport Ford World Rally Team friss igazolása.