Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Loprais: Ez elég nehéz volt egy nyitó szakasznak

Loprais: Ez elég nehéz volt egy nyitó szakasznak

Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Versenyzői nyilatkozatok a 2021-es Dakar Rally első szakasza után.

Motorosok nyilatkozatai

A motorosoknál második helyen végző Kevin Benavides:
„Nehéz volt a navigáció. Az első 100 kilométer megtétele után kezdtem ráérezni az itinerre és a terepre. Fokoztam a tempót, amint csatlakoztam az élcsoporthoz.”

A KTM újonca, Daniel Sanders követte az elsőként induló és eltévedő Ricky Brabecot:
„Nagyon jó volt a tegnapi prológ után harmadiknak indulni. Láttam, hogy a Hondás srácok egy a ponton balra fordulnak … Nem voltam benne biztos, mert ez az első évem a Dakaron, nincs sok tapasztalatom a navigálásban, de hallgatnom kellett volna az ösztöneimre.”

A szakaszt megnyerő Toby Price:
„Ez még csak az első szakasz, szóval nehéz volt a navigáció. A cél előtt 7 kilométerrel eltévedtem, egy kis időt vesztettem mire megtaláltam a helyes utat. Azt hiszem sok poziciócserét láthatunk majd ezen a versenyen.”

A ma közel 10 perc hátrányt összeszedő Ross Branch:
„Nagyon nehéz volt a navigáció. Talán az egyik legnehezebb az eddigi pályafutásom során. De nagyon élveztem. Sikerült a Hondás srácokat utolérnem és próbáltam velük maradni, mivel úgy tűnt mindegyikünk követett el navigációs hibákat.”

Autósok és kamionosok mondták

Nasser Al-Attiyah, aki egy tizedik idővel teljesítette a 2021-es Dakar Rally első szakaszát:
„Eldöntöttük, hogy megnyerjük a prológot, így tudtuk, hogy ma időt fogunk veszíteni. De a holnapi nap fog igazán számítani! Elégedett vagyok a napunkkal, hiba nélkül mentünk.”

A ma másodikként végző Stéphane Peterhansel:
„Sok időt töltöttünk a növényzet közepén, bokrok között szűk kanyarokkal. Tudtuk, hogy a karosszéria kapni fog. A későbbi rajthelyünkből profitáltunk ma, de a holnapi nap teljesen más lesz, akkor mi megyünk majd elől.”

A harmadik helyezett Martin Prokop:
„A mai nap nehéz volt, mind a navigáció, mind a kövek miatt. Rengeteg volt belőlük. De az autó jó volt és szerintem mi is jól teljesítettünk.”

A kamionosok versenyét megnyerő Dmitry Sotnikov:
„Nehéz nap volt mindenki számára. Egész nap a porban. Rémálom volt, mert az autók és a motorok között közlekedtünk. Sok fa és szikla is volt…”

A második helyen befutó Ales Loprais:
„Ez elég nehéz volt egy nyitó szakasznak. Rengeteg szikla és por volt. Nehéz volt utat törni a buggy-k között és megelőzni őket, de végül jó pozícióban végeztünk.”