Skip to content
Főoldal / ERC / López nyert a Kanári-szigeteken, Herczig negyedik

López nyert a Kanári-szigeteken, Herczig negyedik

Fotó: ERC

A szombati nap összefoglalója.

A Kanári-szigetek Rallyn az éllovas Alexey Lukyanuk és a második Pepe López között 3,8 másodperc volt a különbség ma reggel. Az orosznak a szombati első gyorson rögtön problémái voltak, így López átvette a vezetést 16,5 másodperccel. Lukyanuk a következő szakaszon ki is állt, így López már közel 40 mp előnnyel várta a folytatást. A spanyol előnyét okosan beosztva megszerezte pályafutása első ERC győzelmét. A dobogóra még Chris Ingram és Martin Griebel állhatott fel.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a nap során többször is harmadik időt autózott a VW Polo GTi R5-tel, már feljöttek a negyedik helyre, amikor az utolsó előtti szakaszon defektet kaptak. Szerencsére nem vesztettek vele sokat, az utolsó gyorson vissza tudták szerezni a negyedik helyet Loubettől.

Ifj. Érdi Tibornak és Kovács Szabolcsnak ma is voltak kalandjaik, reggel érintőt vettek egy szalagkorláton, majd volt egy megforgásuk is. Végül kiálltak a versenyből.

Klausz Kristóf és Farnadi Ágnes ERC3-ban a 11. lett (ERC3 Junior 8.), míg abszolútban a 35. helyen zárták idei első ERC futamukat.

A Kanári-szigetek Rally végeredménye IDE kattintva megtekinthető.