Skip to content
Főoldal / ERC / Loix nyerte az Ypres Rallyt

Loix nyerte az Ypres Rallyt

csucsu-ypres  Véget ért a GEKO Ypres Rally, ahol Loix nyert. Hadikék és Bessenyeyék remekeltek, Csucsuék és Várkonyiék kiestek.

A GEKO Ypress Rallyn, ahogy arra számítani lehetett Freddy Loix ragadta magához a vezetést már az elején. A pénteki hat gyorsaságiból ötöt megnyert „Fast Fredy”. Loix-al egyedül Craig Breen tudta tartani a tempót valamelyest, de miután az autó megmakacsolta magát és két kerék-meghajtású lett rengeteg időt vesztett. Mögötte második helyen Bryan Bouffier állt, míg a harmadik helyen Hayden Paddon fordult az első nap végén. Breen negyedikként zárta a napot.
Az abszolút 11. helyen zárta az első napot a Hadik-Kertész kettős a Subaruval, annak ellenére, hogy eltört a kipufogó és emiatt nem volt turbónyomásuk. A Production Cup-ba pedig a harmadik helyen álltak. A Lukács „Csucsu” Kornél-Mesterházi Márk párosnak nem alakult túl szerencsésen a verseny. Az előttük rajtoló versenyző nekiment egy betonoszlopnak, ami ki dőlt a tatai fiúk elé, akik a kanyartól nem látták és átmentek rajta a Citroen C2 R2-vel. Sajnos a futómű és a motor is megsérült, így a verseny feladására kényszerültek. A 2WD kupában több mint 60 páros indult és a Bessenyey-Nyirfás duó a pénteki napot kővetően a 9. helyen állt. A Várkonyi-Tóth páros szintén nem ért célba.

csucsu-ypres

Szombaton még mindig szemerkélt az eső és 12 szakasz várt az indulókra. Breen rákapcsolt és megnyerte az első öt szakaszt, ezzel feljött a harmadik helyre, Paddon pedig így lecsúszott a dobogóról. A 14. gyorsaságin Paddon a verseny feladására kényszerült. Az élen Loix tartotta az előnyét Bouffierel szemben.  Az utolsó szakaszt törölték.
Hadikék feljöttek az abszolút 8. helyre, a Production Cup-ba pedig a második helyre. Bessenyeyék a kétkerekes kupában a 9. helyet szerezték meg.