Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Loeb: Voltak olyan konfliktusok, amelyek a múltban soha nem voltak

Loeb: Voltak olyan konfliktusok, amelyek a múltban soha nem voltak

Loeb
Fotó: Red Bull

Sébastien Loeb osztott meg részleteket a Daniel Elenaval való szakításáról.

A múlt héten jelentette be Sébastien Loeb, hogy külön válnak az útjai Daniel Elenaval. A navigátor egy videóban reagált a történtekre. A páros az idei Dakar Rally-n többször eltévedt, miután az új navigációs szabályokkal meggyűlt a bajuk (csak 10 perccel a rajt előtt kapták meg a digitális itinert).

A kilencszeres rally világbajnok a DNA Sportsnak beszélt részletesebben az okokról.

„Nehéz Dakar volt, de mindig tudtuk, hogy ilyen lesz. Új csapatban, új környezetben és új navigációs rendszerrel, amit nem lehetett előző este átnézni, így rengeteg kihívás volt és nem volt egyszerű. A Prodrive az autóval és a csapattal kapcsolatos problémák megoldására összpontosította erőfeszítéseit, én pedig a saját oldalamról néztem a dolgokat. Optimalizálnom kell a vezetést és a navigációt” – kezdte Loeb.

„Nagyon sok defektünk volt. Talán úgy vezettem az autót, mint korábban a Peugeotot, aminek nagyobb kerekei voltak. Aztán a navigációt tekintve jó néhány hibát elkövettünk, és ezt ki kellett vizsgálnunk. A munkánk más volt az új szabályok miatt. Volt néhány félreértésünk, sőt kölcsönös bizalmatlanság bizonyos dolgokkal kapcsolatban.”

„Néha olyan dolgokat mondott be, amiket nem hittem el. Máskor makacs voltam, amikor igaza volt. Voltak olyan feszültségek és konfliktusok, amelyek a múltban soha nem voltak. Nem hibáztatom, de egy kicsit eltévedtünk…” – folytatta a francia.

„Az új navigációs szabályok az út azonnali elemzését követelik meg a navigátortól és a sofőrtől, az út jó olvasását és megítélését nagy sebességénél. A múltban Daniel rengeteget dolgozott az itineren esténként, mondhatom, hogy jóval meghaladta a többi navigátor átlagát. Ez lehetővé tette számára, hogy az utak elemzésében a legjobb legyen. De most azon a ponton vagyunk, ahol a navigáció sokkal pontosabb és kiélezetebb, és itt a terepralis navigátorok előnyben vannak.”

„Sokat gondolkodtam Daniel felhívásán, hagytam kicsit elhúzódni. Alapvetően kedves srác vagyok, nem szeretek olyanokat mondani, amelyek fájnak. Nem igazán akartam megtenni, mindig azért küzdöttem, hogy karrierem során végig magánál tartsam Danielt, még akkor is, ha az emberek ki akarták őt vonni a rendszerből. Tudtam, hogy rosszul fogja venni és csalódni fog.”

„De nyíltan beszéltem vele, mint két jó barát. Ezt meg kellett tennem, hogy kijussak a komfortzónámból, és optimalizáljam a további esélyeimet a Dakaron. Még mindig vannak ambícióim, azt mondom magamnak, hogy egy profi tereprali navigátorral tovább fejlődhetek.”

„Nem vonom kétségbe Daniel potenciálját vagy képességeit, különösen a WRC-n. Együtt nőttünk fel, együtt nyertünk és rendkívüli éveket éltünk meg. De a tereprali nagyon más.”

„Daniel továbbra is a társam. Remélem képes lesz túltenni magát ezen és megőrzi a jó emlékeket. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még jó pillanataink együtt, akár egy rally-n, akár egy grill party-n” – zárta Loeb.