Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Loeb: Végre nyerni akarok a Dakaron

Loeb: Végre nyerni akarok a Dakaron

Loeb Marokkó Rally
Fotó: A.S.O. /J.Delfosse/ DPPI

Már háromszor állt dobogón, de nyernie még nem sikerült. Úgy érzi jobban felkészültek és el akar kerülni minden hibát, hogy legyen esélye a győzelemre.

Sébastien Loeb a 2022-es Dakar Rallyn megszerezte harmadik dobogóját, második lett Nasser Al-Attiyah mögött. A Dakar után a párharc a tereprali-világbajnokság (W2RC) során végig folytatódott, sokkal szorosabb versenyben, hiszen az Abu Dhabi-i forduló után egy ponttal vezette a bajnokságot. Végül a Marokkó Rallyn két technikai probléma után elért „nullázás” (12 pontot kapott a szakaszokon elért eredményért) megfosztotta őt a végső csatától a bajnoki címért. Azonban így is megnyerte az Andalúzia Rallyt, és ezzel győzelmi szériában vannak, Fabian Lurquin navigátorával.

„A Dakaron, ahogy a szezon többi részében is, versenyben voltunk. A tiszta teljesítményt tekintve Nasszer Al-Attiyah és Mathieu Baumel ellenfelei voltunk. Ez egy jó dolog. Ahhoz, hogy legyőzd őket, tökéletes versenyt kell futnod. Nagyon kevés hibát követnek el. Érzékelik a problémás területeket. Bizonyos felületeken gyorsabb lehetek nála, de nem mindenhol. Az a képessége, ahogy dűnéken olvasni tudja a terepet, az az a vezetési tulajdonsága, amit szeretnék tőle kölcsönkérni. Ezt a sivatagi tapasztalata adja neki” – kezdte Loeb a Dakar Rally hivatalos honlapjának.

„Voltak megbízhatósági problémáink is, de a szezon tapasztalataival ezek is elkezdtek rendeződni. A Dakaron nem fordulhat elő még egyszer. Jobban felkészültünk, mint tavaly, mivel Fabiannal javítottunk az autónkban való együttműködésünkön. Minden a jó irányba halad. Tudjuk, hogy az Audik is nagyon erősek lesznek, de mindenesetre jól felkészültünk” – folytatta a Bahrain Raid Xtreme versenyzője.

Végül a 2023-as Dakaron alkalmazandó taktikáról és céljáról is szót ejtett:
„A következetes vezetés kulcsfontosságú, mivel elég fiatal csapat vagyunk ebben a szakágban.
Háromszor álltam már dobogón. Mindig nyertem szakaszokat, de összesítettben még soha nem nyertem. El kell kerülnünk az összes problémát és hibát, ami előfordulhat, ráadásul az idei Dakar nagyon megterhelő lesz.”