Loeb újabb szakaszt nyert

Fotó: Peugeot Sport

A Dakar Rally és az Africa Race mai történései.
A Termas de Rio Hondo és San Salvador de Juljuy közötti szakaszát is le kellett rövidíteni. A mai rövidebb táv: 190 km.

A motorosoknál Barreda Bort nyert ma. Mögötte Benavides és Gonqalves végzett. Az összetettben Barreda Bort vezet Svitko és Benavides előtt. Saghmeister Gábor a 80. lett ma, összességében a 85. helyen áll.

Az autósoknál ezúttal is Peugeot 1-2 lett és most is Loeb volt a leggyorsabb. Ma a tegnap bajba kerülő Sainz lett a második és a címvédő Al-Attiyah harmadikként finiselt. Az összetettben Loeb vezet De Villiers és Peterhansel előtt. Somfaiék a 78. helyen végeztek, a harmadik szakasz után a 76. helyen állnak.

A kamionosok mai szakaszát a rossz idő miatt megszakították.

Az Africa Racen 414 km várt az indulókra Sami–Amodjar között.

A motorosoknál kisebb meglepetés született, Ullevalseter csak a harmadik lett, Newland és Dubois is megelőzte. Az összetettben továbbra is a norvég vezet.

Az autósoknál Shagirov végzett az élen, őt Choiseau és Grigorov követte. a Szalay Balázs-Bunkoczi László duó az Opel Mokkával a 13.lett, közel háromnegyed óra hátránnyal. Az összetettben Szalayék tartják a nyolcadik helyüket, miközben Shagirov növelte előnyét.

A mamutoknál Shibalov, Kuprianov, Tomacek és Kovács volt a sorrend. Ehhez képest az összetettben csak annyi eltérés van, hogy ott Jacinto a harmadik.