Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Loeb: Túl agresszív voltam a sziklás részen

Loeb: Túl agresszív voltam a sziklás részen

Loeb
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Ez egy defektet eredményezett neki. Nyilatkozatok a 2022-es Dakar Rally kilencedik szakasza után.

A motorosoknál címvédő Kevin Benavides az összetett ötödik helyéről várhatja a szerdai napot, hátránya 10 perc 22 másodperc:
„Jól éreztem magam. Nagyszerű szakasz volt és nagyon gyors. Jó munkát végeztem ma. Azt hiszem, kicsit könnyebb volt a navigáció most. Az utolsó szakaszok nagyon érdekesek lesznek. Bármi megtörténhet, ezért úgy gondolom, hogy mindenre fel kell készülnöm. Szerintem szép, hogy a verseny ennyire szoros lett minden versenyző számára. Még minden nyitott – tíz perc az semmi. Természetesen mindenki nyerni akar, ezért úgy gondolom, hogy tovább kell küzdenem.”

Az autósoknál ma leggyorsabb Giniel De Villiers:
„Azt kell mondanom, hogy a szerelők nagyon-nagyon keményen dolgoztak tegnap este, mert az elmúlt két napban problémáink voltak a lengéscsillapítókkal. De nagyszerű munkát végeztek, és az autó ma hihetetlen volt. Nagyon jó volt vezetni, így nyomtuk is neki. Volt egy lassú defektünk, körülbelül ötven kilométerre a céltól, de kitartott és nem kellett kicserélnünk. Most nagyon boldogok vagyunk. Holnap mi indulunk elsőnek az autósok közül, ami kicsit nehezebb lesz. Soha nem tudhatod… Mi mindent megteszünk, és meglátjuk, mi történik.”

Sébastien Loeb, aki ma ötödik lett és nőtt a hátránya AL-Attiyahhal szemben:
„Azt hiszem jó szakaszunk volt. Keményen nyomtuk, az elejétől a végéig. A navigációval nem volt hiba, de volt egy defektünk, amikor túl agresszív voltam a sziklás részen, hogy nyerjünk egy kis időt. Így kereket kellett cserélnünk, de ettől eltekintve problémamentes volt a nap számunkra.”

A kamionosoknál idei harmadik szakaszgyőzelmét szerző Eduard Nikolaev:
„Számunkra ez egy nagyon érdekes szakasz volt. Sok kő volt és sok por. Minden kilométeren nagy volt a por a buggyk, motorok, autók és kamionok miatt. Kicist trükkös volt a navigáció, de a navigátorom tökéletesen megbirkózót vele. Az én navigátorom volt ma legjobb, szóval boldog vagyok. Nyolc percre vagyunk az elsőtől, de van még három napunk, szóval nagyon-nagyon gyors leszek. Megpróbálom… megpróbálom.”