Loeb szerint a VW dominancia a Peugeot kiszállásához vezethet

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Az Audi után a Peugeot WRX-es jövője is kérdéses?

A kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loeb a hétvégi lettországi rallycross világbajnoki fordulót a harmadik helyen fejezte be, mégsem volt maradéktalanul elégedett, ugyanis a VW dominanciája már kezdi aggasztani.

Petter Solberg csapata, a PSRX részesült a Volkswagen támogatásában idén januárban, aminek következtében sok, a korábbi WRC-s projektben dolgozó szakember is a csapathoz került. Ennek meg is lett az eredménye, a szezon első három versenyét Ekström nyerte, de utána már csak VW győzelem volt. Kristoffersson az utolsó öt versenyt megnyerte, ebből négyet a maximális pontszámmal, így ő lett a 2017-es világbajnok.

“A VW dominanciája mindenki számra bosszantó”-kezdte Loeb a Motorsport.com-nak. “Egy olyan autóval versenyeznek, amit WRC-hez fejlesztettek, WRC-s költségvetéssel és ezt adaptálták a rallycrossra. Privát csapatok között versenyeznek, akik autókat építenek, de közel sem azonos szinten vannak és ez így nem jó.”

Loeb szerint a szervezőknek valamit tenniük kell, mert így a Peugeotnak nincs esélye további finanszírozás nélkül.
“Vagy a mostaninál komolyabban csináljuk a dolgokat, vagy kiszállunk. Remélem folytatjuk és a Peugeot kicsit többet költhet a rallycrossra, hogy folytathassuk a megkezdett utat. Azt hiszem a Peugeot megfelelő feltételek esetén be fog fektetni a rallycrossba.”