Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Loeb privát Peugeottal a 2019-es Dakaron

Loeb privát Peugeottal a 2019-es Dakaron

Fotó: Red Bull

Mégsem az idei volt az utolsó lehetősége, hogy bizonyítson a Dakaron. A WRC-ben pedig az M-Sport érdeklődik iránta.

Sebastien Loeb idén januárban azt mondta, az idei volt az utolsó lehetősége, hogy megnyerje a Dakar Rallyt, a Peugeot kiszállása után nem fogja folytatni. Nem rég megtudta, hogy a Peugeot kiszáll a WRX-ből és így hirtelen nagyon üres lett a 2019-es naptára. Most úgy döntöttek visszatérnek a sivatagi showra.

Sebastien Loebnek ezúttal is Daniel Elena fogja az itinert olvasni a 2017-es fejlesztésű Peugeot 3008DKR-ben. Az autót a PH Sport készíti fel, a csapat célja, hogy megnyerjék a versenyt privátként. A PH Sport privát Peugeot 3008DKR-jével az idei versenyen Khalid Al-Qassimi a hatodik lett.

„Részt venni a 2019-es Dakaron privátként, ez egy fantasztikus kihívás lesz. Kicsit olyan lesz mint az idei három WRC futamom, ahol a siker egyáltalán nem volt garantált. Sok versenyző lesz esélyes a győzelemre, remélhetőleg én is.”-mondta Loeb.

Loeb korábbi peugeotos csapattársai, Peterhansel, Sainz és Despres is Minivel folytatja.
A 2019-es Dakar Rallyt január 06-17. között rendezik Peruban.

Loeb a WRC legutóbbi versenyét, a Spanyol Rallyt megnyerte (a versenyről a képeinket ITT találod) és újra felerősödtek azok a hírek, hogy jövőre újabb pár WRC futamon indulhat a kilencszeres világbajnok.
Szintén a mai nap híre, hogy az M-Sport is bejelentkezett Loebért jövőre. Tudják, hogy Loeb nem szeretne teljes szezont menni (és nem is tudna, hiszen a Dakar Rally egy időbe esik a Monte Carlo Rallyval), de ha csak pár versenyen is indul, akkor is örömmel látnák a Fiesta WRC-ben.