Skip to content
Főoldal / WRC / Loeb onboard videók a 2015-ös Monte-Carlo Rallyeról

Loeb onboard videók a 2015-ös Monte-Carlo Rallyeról

Fotó: Red Bull

Akkori beugrásánál 22,9 mp-t adott az első gyorson a második helyezettnek. Emlékeztek még?

Sébastien Loeb és Daniel Elena 2015-ben indult a Monte-Carlo Rallyen utoljára. Az akkor már pályaversenyző Loeb 15 hónap kihagyás után indult újra WRC futamon. A 21,31 kilométeres Entrevaux – Rouaine volt az első gyorsasági, amit teljesíteni kellett. Mindezt éjszaka, tele hóval és jégfolttal. Ogier rajtolt elsőnek, a címvédőnek az akkor Forddal versenyző Ott Tanak 8,9 mp-t osztott ki. Majd jött Loeb a Citroen DS3 WRC-vel és 22,9 mp-vel volt gyorsabb, mint Tanak. Loeb kicsit morcosnak tűnt a célban, elcsodálkozott mikor tudatták vele, hogy 30,9 mp-t adott Ogiernek és ő nyerte a szakaszt. Még vissza is kérdezett, hogy tényleg ő nyert-e, de végül megjelent a mosoly az arcán. „Három kilométerrel a cél előtt mondtam Danielnek, hogy végérvényesen befejeztük a rallyzást. Egyáltalán nem éreztem az autót. Nem volt semmi infónk, de aztán megláttuk (a célban) az időnket.”-mosolygót Loeb.
Íme a belsőkamerás videó az első gyorsról:

Loeb ezzel az élre állt, amit másnap a hetedik szakaszon vesztett el. Két szakaszt megnyert aznap is. A nap utolsó gyorsaságija megpecsételte a versenyét, kicsavart bal hátsó kerékkel ért le gyorsról (videó ITT az esetről).
„Rámentünk egy jeges foltra és a hóban megütöttük egy követ. Nem túl erősen, de eltörte a … pontosan nem tudom mit, de valami nincs a helyén.” Etapon nem tudták megjavítani az autót. Másnap superrallyval folytatták, de ezért járt 10 perc büntetés, így a 15. helyről kezdték meg a félzárkózást.

A verseny hátralévő két napján még egy-egy gyorsasági győzelmet zsebelt be, az utolsó a 14. gyorson, melynek a belsője itt van:

A Power Stagen egy második időt autózott, csapattársa Meeke mögött. Loeb végül a nyolcadik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyet, ami a legrosszabb eredménye a hercegségi versenyen. A versenyt Ogier nyerte Latvala és Mikkelsen előtt.