Skip to content
Főoldal / WTCC / Loeb nyert, Michelisz Norbi pontot szerzett, Kiss Pál Tomi pedig dobogóra állt ma Marrakechben

Loeb nyert, Michelisz Norbi pontot szerzett, Kiss Pál Tomi pedig dobogóra állt ma Marrakechben

Lopez nyerte a WTCC első versenyét a Citroennel, Michelisz Norbi pontot szerzett, a következő futamon nem tudott elindulni. A második futamot Loeb nyerte. Kiss Pál Tamás dobogóra állhatott az AutoGP-ben Marrakechben.Az első futamot Lopez simán nyerte az élről indulva. Mögötte Loeb és a rajtnál előrelépő Muller végzett. Michelisz Norbi a rajtnál előrelépett egyet és azt sokáig tartotta. Két körrel a vége előtt azonban Bennani rákényszerítette a rázóköre és ettől megsérült a Honda. Nem csak a marokkói, hanem Valante is megelőzte. Végül a 9. helyen ért be a Zengő Motorsport versenyzője.

Norbi a második futamon el sem tudott rajtolni a szervópumpa hibája miatt. Huff sem indult a második futamon. A rajtot el kellett halasztani, mivel többen rossz helyre álltak fel a rajtrácson. A rajt után Bennani és Coronel összeért. A holland Chevyje nagyon csúnyán összetört, Coronel szerencsére nem sérült meg. Emiatt még lehet, hogy a következő versenyt is ki kell hagynia. A visszapattanó autóba Muller is belehajtott, így az ő versenye is véget ért. A versenyt piros zászlóval megszakították. Az új rajt után Loeb hamar az élre állt, közben pedig Lopez a 8. helyről jött fel pár kör alatt a 2. helyre. Ez alatt Bennani kapott egy áthajtásos büntetést. Borkovic rossz helyen álló autója miatt újra bejött a Safety Car. A Citroenek utána már nem támadták egymást, így Loeb második WTCC-s versenyén megszerezte első győzelmét. Lopez és Valente állhatott még dobogóra. Bennani ötödik lett végül, Kozlovskiy pedig megszerezte első pontjait.

Fotó: WTCC Media

Nem csak a WTCC, az AutoGP is Marrakechben kezdte az idei szezont. Itt Kiss Pál Tamásnak szurkolhattunk, aki az utolsó helyről volt kénytelen indulni ma, mivel Giovesi hibája miatt tegnap az élről kellett kiállnia Tamásnak. Jól kapta el a rajtot és feljött a 12. helyre. A kötelező kerékcserét hamar letudta, s mivel folyamatosan jó tempót autózott a box kiállásokból is profitált. Majd pár előzést bemutatva a dobogó legalsó fokára állhatott a magyar tehetség!


A World Series by Renaultban ma rendezték Monzában a második versenyt. A Formula Renault 3.5-ben Carlos Sainz Jr a poleból indulva magabiztosan szerezte meg pályafutása első győzelmét. A dobogóra még Stockinger és a Sauber tesztpilótája, Sirotkin állhatott. Rowland a boxutcából volt kénytelen indulni, de remek versenyzést bemutatva végül a 10., utolsó pontszerző helyen ért be.