Skip to content
Főoldal / WRC / Loeb: Nem fogok részt venni a Montén

Loeb: Nem fogok részt venni a Montén

Loeb
Fotó: M-Sport

Túl közel van a WRC szezonnyitóján a pályabejárás kezdete a Dakar Rally végéhez.

A kilencszeres rally-világbajnok Sébastien Loeb elárulta, hogy nem indul a jövő hónapban megrendezésre kerülő WRC szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn. Az M-Sport, a csapat, amellyel Loeb tavaly ugyanezen a versenyen megszerezte pályafutása 80. győzelmét, három Puma Rally1-es gépét nevezte be a Monte-ra.

„Nem fogok részt venni a Montén” – mondta Loeb a DirtFishnek. „Ez még bonyolultabb, mint tavaly, mert akkor egy nap volt a Dakar vége és a pályabejárás között. Idén a Dakar vasárnap ér véget, a pályabejárás pedig hétfő reggel lesz, így még szükösebb a helyzet.”

„Ez egy opció lett volna, ha lenne egy valós terv a WRC-ben, de nem úgy tűnik, hogy végigcsinálom a teljes szezont, így nem megyek Monte-Carlóba.”

A teljes szezont teljesítő Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet mellett az M-Sport a Monte-Carlóban a privát versenyző Jourdain Serderidis-t indítja, és a görög pilóta további mexikói, szardíniai és kenyai versenyeken is részt vesz.

Mindez egy kissé visszafogott 2023-as évet vetít előre Loeb számára, aki még nem erősítette meg a jövő évi teljes szezonra vonatkozó terveit.

„Őszintén szólva, még nem igazán tudom, hogy mit fogok csinálni” – mondta Loeb. „Rengeteg különböző lehetőség van, de semmi sincs igazán megerősítve. A Dakar biztos, de utána megvan a tervünk a tereprali-világbajnokságra, de ez még nem teljesen 100%-ig eldöntött.”