Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Loeb: Nagyszerű Dakarunk volt

Loeb: Nagyszerű Dakarunk volt

Loeb
Fotó: Julien Delfosse / DPPI

A kilencszeres rally világbajnok a második helyen zárta a 2022-es Dakar Rallyt.

Loebnek idén sem jött össze a győzelem a Dakaron. Hatodik sivatagi showján megismételte eddigi legjobb helyezését, a másodikat. 2017-ben végzett korábban az ezüstöst pozícióban.

„Úgy gondolom nagyszerű Dakarunk volt. Az elején bajba kerültünk, és látva a különbségeket a szakaszokon, nem tudtuk csökkenteni a különbséget. Soha nem hagytuk abba a támadást, ezért nem bántuk meg. Ez a játék része, ez egy motorsport, és meg kell küzdenünk ezzel. A Dakar minden, csak nem rövid. Szóval kegyetlennek tűnhet, ha a cél közelében van problémád, de a mi helyzetünk pont az ellenkezője volt, időt veszítettünk már az elején” – kezdte a Bahrain Raid Xtreme francia versenyzője.

„Amikor ez megtörtént, azt gondoltuk magunkban, hogy „mindennek vége”, de a hatalmas különbség ellenére is sikerült felvennünk a harcot. Csak néhány percet tudtunk nyerni itt-ott. Nasser rengeteg tapasztalattal rendelkezik, a navigátora pedig nagyon ritkán hibázik, így tökéletesen irányította a versenyt. Ennek ellenére nagyon jól éreztem magam, mert minden alkalommal, amikor időt hoztunk rajta, az nagyszerű érzés volt” – zárta Loeb.