Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Loeb: Mostantól egyenlő feltételekkel fogunk versenyezni

Loeb: Mostantól egyenlő feltételekkel fogunk versenyezni

Loeb-Elena Dakar 2021
Fotó: Red Bull

A BRX versenyzője azt is elárulta, hogy csábító a tereprali-világbajnokság, de ez függ az egyéb elfoglaltságaitól.

Sébastien Loeb 2016-ban debütált a Dakar Rallyn és rögtön nyert négy szakaszt. Egy évvel később a második helyen végzett. 2019-ben megszerezte a második dobogós helyezését a Dakaron, egy harmadik helyet. Tavaly csatlakozott a Bahrain Raid Xtreme csapathoz. Új csapatával az első Dakarját végül nem tudta befejezni. Idén sok minden változik körülötte, hiszen a BRX is új autót épített, ami igazodik az új szabályokhoz. Továbbá 2022-ben Szaúd-Arábiában már nem Daniel Elena, hanem Fabian Lurquin olvassa neki az itinert.

„Januárban a teljesítmény tekintetében nem voltunk nagyon lemaradva a Toyotához képest és voltak jó napjaink. Ami a megbízhatóságot illeti, csak kisebb gondjaink voltak, de ezekért drágán megfizettünk. Általánosságban elmondható, hogy ez biztató volt, és amit tanultunk, az most is segítségünkre lesz. A szabálymódosítások arra kényszerítettek bennünket, hogy nagyon más autót készítsünk, de megtartottuk ugyanazt az alapvonalat” – kezdte a francia klasszis.

„Mostantól egyenlő feltételekkel fogunk versenyezni, nem úgy, mint tavaly, amikor a buggyk előnyben voltak. De még sok más tényezőt is meg kell érteni a Dakaron. Nem sokat dolgoztam Fabian Lurquinnal, de még van néhány hét hátra, és azt hiszem, jól ki fogunk jönni. A Baja Aragonon kívül nem indultam tereprali versenyen idén így vissza kell rázódnom. Egy biztos, Nasser Al-Attiyahhoz képest, aki sokat versenyzett idén, ez hátrány lesz. De a 2019-es Dakar előtt is alig versenyeztem, és jól ment. A tereprali-világbajnokság csábító, de rengeteg program van a még függőben. A Dakar után fogok dönteni” – mondta Loeb a Dakar hivatalos honlapjának.