Skip to content
Főoldal / Interjúk / Loeb: Legutóbb én nyertem Monopolyban

Loeb: Legutóbb én nyertem Monopolyban

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport beszélgetett a kilencszeres világbajnokkal, hogy mivel tölti a napjait.

-Séb, kezdjük a legfontosabbal, jól vagytok?
-Igen, jól vagyunk. Otthon vagyok Svájcban és otthon maradok amennyire csak lehetséges, mint mindenki más ebben a nehéz időben. Nagyon szerencsés vagyok, mert az erdő közelében élünk egy kertes házban. Sokan vannak, akik kevésbé szerencsések.

-Mit csinálsz, hogy aktív maradj?
-Néha reggelente kerékpározok egyet. Vettem és építettem egy trambulint a kertbe, tehát ez egy újabb munkanap volt, de örülök annak, hogy ugrálhatok rajta. Svájcban még nem olyan szigorúak a korlátozások mint Franciaországban, de minimalizáljuk a mozgásunkat. Az összes étterem, bár és üzlet bezárva van, így szórakoztatni kell magunkat.

https://www.instagram.com/p/B-U-4jKoLUR/

-Általában te nagyon aktív vagy, hogy tudsz megbirkózni ezekkel a korlátozásokkal?
-Nincs más választásunk mint megbirkózni vele. Nem tehetünk sokkal többet. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, tiszteletben kell tartanunk a szabályokat és részt kell vennünk a vírus terjedésének csökkentésében. Természetesen ez nem könnyű, de meg kell birkóznunk vele, nézni néhány filmet, játszani a PlayStation-ön. Monopoly-ztam a családdal és várjuk, hogy jobbra forduljanak a dolgok.

-Ugyanolyan versenyképes vagy a Monoplyban mint egy rally autóval?
-Igen, legutóbb én nyertem.

-Ha a pályafutásodból egy rallyt újra átélhetnél melyik lenne az?
-Talán az első győzelem Finnországban, hihetetlen érzés volt annyira a határon autózni. Valójában egy kicsit tovább gondolkodva, amit boldogan újra élnék, az a győzelem, amikor Elzászban nyertem meg a Francia Rallyt. Azzal a győzelemmel a gyártói és az egyéni világbajnoki címet is elhódítottuk. Mindezt a családom és a barátaim előtt. Egy olyan pillanatban mint ez, szeretném látni ezeket az embereket és ünnepelni velük valamit.

-Van valami, ami miatt várod, hogy mikor lesz vége ennek a helyzetnek?
-Nem vezettem a Hyundai i20 Coupe WRC-t Monte-Carlo óta, így alig várom, hogy ismét visszaüljek a kormány mögé, akár versenyen, akár teszten. Ezt nagyon várom.

-Üzensz valamit a rajongóknak?
-Ugyanúgy hiányzik a versenyzés mint a rajongóknak. Reméljük, hogy a lehető leggyorsabban elindulhatunk, és újra vezethetünk, de ez attól függ, hogy mindenki betartja-e a szabályokat, hogy otthon maradjon és biztonságban legyen. Ha mindannyian azonos irányba haladunk a vírus elleni küzdelemben, akkor gyorsabban visszatérhetünk.