Skip to content
Főoldal / WRC / Loeb kihívta Ogiert egy monte-carlói visszavágóra

Loeb kihívta Ogiert egy monte-carlói visszavágóra

Sébastien Ogier Monte-Carlo Rally 2023
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Nem sokkal azután, hogy elvesztette a Monte-Carlo Rally történetének legeredményesebb versenyzője címét, Sébastien Loeb kihívta Sébastien Ogiert egy visszavágóra.

Loeb a közösségi médiában egy pimasz üzenetben gratulált honfitársának és riválisának, de megkérdezte, hogy mikor tudja helyreállítani a mérleget, és kilenc győzelemmel egyenlíteni a Monte-Carlo Rally győzelmek tekintetében.

Loeb üzenete így szólt: „Bravo Séb Ogier. Mikor lesz a WRC „nyugdíjasainak” bosszúja?”.

Ogier nem vesztegette az időt, és azt válaszolta, hogy reméli, a páros a következő szezonban a francia Alpokban fog egymással szembenézni.

Ogier legutóbbi győzelmével egy Monte-győzelemmel előzi meg az elzászi versenyzőt, aki a 2022-es viadalt nyerte meg, miután az utolsó reggelen megelőzte Ogier-t, amikor riválisa defektet kapott.

Az üzenetről később beszélve Ogier elismerte, hogy szeret versenyezni a kilencszeres világbajnok ellen.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e visszavágó, a Toyota pilótája azt mondta a WRC hivatalos honlapjának: „Remélem, hogy igen! Nem titok, hogy élvezem a versenyt, és amikor ő is ott van, gyakran jó kis verseny lesz belőle, és minél őrültebbek vagyunk, annál jobb a show. Szerintem nagyszerű lesz, ha jövőre is felbukkan, és a többi sráccal a bajnokságban egy klassz futamot csinálhatunk belőle.”